NIŠTA OD DOGOVORA: Bezuspešno završen sastanak predstavnika parlamentarnih stranaka kod predsednice Skupštine Crne Gore

V.K.

18. 11. 2022. u 12:04

U SKUPŠTINI Crne Gore završen je sastanak predsednice parlamenta Danijele Đurović sa predstavnicima parlamentarnih partija, u cilju prevazilaženja političke krize u Crnoj Gori.

НИШТА ОД ДОГОВОРА: Безуспешно завршен састанак представника парламентарних странака код председнице Скупштине Црне Горе

Foto: V. K.

Na sastanaku je bio i lider DPS-a Milo Đukanović.

- Dogovor nije postignut ni po jednom pitanju, kazala je kratko Đurovićeva.

Danijela Đurović je u novom pozivu na dijalog istakla da je jasno da su nefunkcionalan Ustavni sud, status Vlade kojoj je 19. avgusta ove godine izglasano nepoverenje u parlamentu, te otvorena debata oko ustavnosti pojedinih zakonskih rešenja i postupaka, pitanja koja se moraju što pre rešavati kako bi država nastavila dalji napredak i na unutrašnjem i na međunarodnom planu.

Sednica Skupštine, na kojoj će se birati sudije Ustavnog suda, zakazana je za 28. novembar. Za izbor sudija u drugom krugu potrebna je tropetinska podrška, odnosno glasovi 49 poslanika. Na sednici 22. oktobra nijedno od četvoro predloženih kandidata nije dobilo dvotrećinsku podršku.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima