NIŽE CENE UGLJA ZA SOCIJALNO UGROŽENE GRAĐANE PLJEVALJA

M. D.

14. 09. 2022. u 13:15

Subvencije će, za ove kategorije stanovništva Pljevalja, vratiti cene na iznose pre poskupljenja.

НИЖЕ ЦЕНЕ УГЉА ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ ГРАЂАНЕ ПЉЕВАЉА

M.Drobnjak

PLjEVLjA – Odbor direktora Rudnika uglja doneo je odluku da 30 odsto subvencioniše nabavnu cenu uglja za sve socijalno ugrožene kategorije građana Pljevalja.

Odluka je donešena na predlog predsednika Odbora direktora Dušana Janjuševića a donešenim Zaključakom se nalaže Izvršnom direktoru korekcija cene uglja koja stupa na snagu odmah a važi do 1. novembra tekuće godine.

-Sagledavajući opšte stanje u društvu i neizvestan energetski period koji je pred nama, Odbor direktora Rudnika uglja je sa posebnom pažnjom  razmatrao ovaj predlog i jednoglasno usvojio Zaključak ,kojim će se u meri mogućeg olakšati nabavka ogreva, a samim tim i smanjenje potrošnje električne energije, socijalno najranjivijim kategorijama, navodi se u saopštenju.

M.Drobnjak

Kop Potrlica, Rudnik uglja Pljevlja

Ovom Odlukom biće obuhvaćeni  penzioneri sa najnižim penzijama, lica koje se nalazi na evidenciji nezaposlenih kod ZZZCG kao i korisnici socijalne pomoći koji će po nižim cenama moći da nabave do 5 tona uglja po domaćinstvu do 1. novembra tekuće godine. Odluka je već stupila na snagu.

Pljevaljska rudarska kompanija je od 1. septembra povećala cenu uglja za građane Pljevalja sa dotadašnjih 64 eura po toni na 87 eura.

Veliki broj Pljevljaka nije uspio da do 1. septembra kupi ugalj po starim cenama, iako su pojedini na isporuku čekali i više od mesec. Povećanje cena izazvalo je ogromno negodovanje građana, posebno penzionera.

Od 15. avgusta cena jedne tone uglja, za kupce koji nemaju prebivalište na području opštine Pljevlja je 105 eura.

Rudnik uglja, svom vlasniku, EPCG isporučuje ugalj za Termoelektranu Pljevlja za 23, 4 evra po toni, dok od ove godine isporučuje ugalj za Elektroprivredu Sebije po ceni od 28,8 eura po toni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)