MILOVA OPASNA PARALELA SA HRVATSKOM: Da li i Srbe iz Crne Gore čekaju kolone i traktori - ako se ne "opamete"

Novosti onlajn

10. 08. 2022. u 08:00

U AUTORSKOM tekstu namenjenom crnogorskom "biračkom tržištu" u kojem sebe promoviše u spasioca države, predsednik Crne Gore Milo Đukanović nije mogao a da ne pomene dežurnu mantru o kleronacionalistima, "velikosrpskoj hegemoniji", i nekakvim mračnim planovima Beograda da pokori Podgoricu.

МИЛОВА ОПАСНА ПАРАЛЕЛА СА ХРВАТСКОМ: Да ли и Србе из Црне Горе чекају колоне и трактори - ако се не опамете

Foto Novosti

U moru već otrcanih floskula, uzdrmani gospodar Montenegra potcrtao je i jednu opasnu paralelu - uporedio je Srbe iz Crne Gore sa onima koje je hrvatska vlast zbrisala 1995. u zločinačkoj akciji "Oluja".

Tako crnogorski lider utvrđuje da je "u našoj državi svaki Srbin jednakopravan građanin sa svakim građaninom Crne Gore druge nacionalnosti", a zatim ide zlokobno poređenje "samo što lideri srpskih stranaka u Crnoj Gori svoju političku borbu vode na platformi državne politike Srbije i SPC kao njenog glavnog protagoniste. A, kao što znamo njihova platforma je Velika Srbija, bez Crne Gore i Crnogoraca. Pogubnost te platforme su, recimo, Srbi u Hrvatskoj apsolvirali. I svoje mesto pod suncem, u svojoj državi Hrvatskoj, traže i nalaze svojom pameću. U Crnoj Gori nažalost još nisu" - poručio je Đukanović, ne otkrivajući sasvim da li će Srbi u njegovoj državi, ako se ne opamete po merilima DPS, završiti kao oni u Tuđmanovoj Hrvatskoj - u izbegličkoj koloni na traktorima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (32)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije