GRANIČNI PRELAZI: Proteklog vikenda u Crnu Goru ušlo je 128 hiljada putnika

B. D.

19. 07. 2022. u 15:35

PREMA podacima Uprave policije proteklog vikenda u Crnu Goru ušlo je 128 hiljada putnika, a najfrekventnije je na graničnim prelazima sa Republikom Srbijom.

ГРАНИЧНИ ПРЕЛАЗИ: Протеклог викенда у Црну Гору ушло је 128 хиљада путника

Foto: Novosti

Iz Uprave policije su saopštili koliki je promet putnika na graničnim prelazima 11. jul - 17. jul 2022. godine navodeći da je tokom juna registrovano povećanje od 51% ukupnog prometa putnika na graničnim prelazima u odnosu na 2021.

Na GP Dobrakovo evidentirano je 108.193 putnika, odnosno povećanje prometa za 15% u odnosu na prethodnu godinu, na GP Dračenovac 57.421 – povećanje od 19%, na GP Ranče 36277 - povećanje od 13%. Takođe, intenzivan je i međunarodni železnički saobraćaj, pa je na ŽGP Bijelo Polje povećan promet za 36% u odnosu na prethodnu godinu.

Pojačani promet putnika registrovan je i na granici sa Bosnom i Hercegovinom, a posebno na GP Šćepan polje gde je na ulazu u Crnu Goru evidentirano 53% putnika više nego u istoj sedmici prethodne godine, a zatim na GP Vraćenovići i GP Ilino brdo za 34% više. 

Na graničnom prelazu Debeli brijeg sa Republikom Hrvatskom evidentirano je 76.907 putnika od čega 46.509 na ulazu u Crnu Goru, odnosno 28% više nego prethodne godine.

Lučki saobraćaj takođe, je u značajnom porastu inteziviranjem kruzing turizma, pa je preko Luke Kotor u Crnu Goru prethodne nedelje ušlo 18.947 putnika. Na aerodromu Podgorica evidentiran je gotovo dva puta veći promet putnika, dok je na aerodromu Tivat zabeležen promet manji za oko 25%, navode iz Uprave policije. 

Prema istom izvoru, zabežen je i pojačani promet na graničnim prelazima sa Republikom Albanijom. Preko graničnog prelaza Božaj u Crnu Goru je ušlo 20.988 putnika prethodne nedelje, odnosno 30% više nego  istom periodu prošle godine, a graničnog prelaza Sukobin za 19% više.

Imajući u vidu da se u špicu turističke sezone promet putnika povećava i do deset puta, a da su kapaciteti graničnih prelaza limitirani, Sektor granične policije je izvršio logističke i tehničke pripreme u svojim organizacionim jedinicama, kako bi se ubrzao promet putnika i smanjila zadržavanja na graničnim prelazima, saopštili su iz Uprave policije.

BONUS VIDEO:

AUTO-PUT KROZ CRNU GORU: Deonica puta Mateševo-Smokvice u dužini od 41 km

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)