U LAŽI SU KRATKE NOGE: Draginja tvrdi da je "pravoslavna Crnogorka", evo šta piše u crkvenim knjigama (VIDEO)

Novosti online

27. 06. 2022. u 17:04

POSLANICA Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković, perjanica srbomržnje u Crnoj Gori, uhvaćena je u laži tvrdeći da joj u krštenom listu piše da je "pravoslavna Crnogorka".

У ЛАЖИ СУ КРАТКЕ НОГЕ: Драгиња тврди да је православна Црногорка, ево шта пише у црквеним књигама (ВИДЕО)

Foto: Instagram/radevladika.cg

Draginja, koja je prethodnih meseci brutalno pretila srpskom pesniku, esejisti i romanopiscu Milutinu Mićoviću, stalno tvrdi da će "vratiti oteto CPC, i da neće biti potpisivanja Temeljnog ugovora".

Nedavno je takođe poručila u crnogorskoj Skupštini da o "Temeljnom ugovoru mogu samo da sanjaju".

Taj dokument kojim bi se priznala prava Srpske pravoslavne crkve joj je najveći trn u oku. Imajući to u vidu, zanimljivo je šta piše u crkvenim knjigama o krštenju Draginje Vuksanović Stanković.

- Ja sam krštena u sred srpske pravoslavne crkve, u sred Užičke Požege, u rodnom mestu moje majke. I moj kršeni kum je bio pop Milenko, nažalost preminuo, koji je meni u krštenici napisao: "Draginja Vuksanović, od oca Vasilija, majke Milice, rođene Maksimović, pravoslavna Crnogorka" - rekla je Vuksanović-Stanković tokom gostovanja u emisiji "Slobodna zona" na TV Prva.

Ipak, činjenice govore drugačije, što se vidi na snimku odmah nakon njene izjave. U knjizi rođenih i krštenih pored osnovnih podataka jasno se vidi da u dokumentu, ispod imena njenih roditelja stoji zapisano - pravoslavni Srbi.

BONUS VIDEO: POLICAJAC ODLOŽIO ORUŽJE PA SE PREKRSTIO - Uz Božiju pomoć organi reda sačuvali manastir

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati