MEDOJEVIĆ BEZ UVIJANJA: Odnosi sa Srbijom se ne mogu normalizovati kad crnogorsku vladu podržavaju partije koje je smatraju za neprijatelja

Novosti online

27. 06. 2022. u 00:10

PREDSEDNIK Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević kazao je gostujući na Pinku da ne očekuje previše od posete premijera Dritana Abazovića Srbiji jer, kako navodi, odnosi se ne mogu normalizovati sa vladom koju manjinski podržavaju partije koje smatraju Srbiju za neprijatelja.

МЕДОЈЕВИЋ БЕЗ УВИЈАЊА: Односи са Србијом се не могу нормализовати кад црногорску владу подржавају партије које је сматрају за непријатеља

Foto: Printskrin

- Teško možemo komentarisati jednog takvog političara koji je nelegitiman. On vodi državu sa političkom snagom 3-5%. On ne odgovara svojim biračima jer ih i nema. On odgovara nekim stranim centrima moći koji su ga tu instalirali da izvršava njihove interese - kazao je Medojević.

Drugo je pitanje, tvrdi Medojević, da li je u interesu tih stranih centara moći da se odnosi između Crne Gore i Srbije normalizuju, ali je sasvim sigurno, kako navodi, da ova poseta Beogradu, gde Abazović dolazi sa 11 članova delegacije a nije pripremio nijedan bilateralni dokument iako ima toliko toga što mora biti potpisano na interes građana obe države, dovoljno govori o tome da Dritan nema legitimitet, ni politički i lični autoritet i da mora da zadovolji više strana.

- On mora da zadovolji stavove crnogorskih ekstremista okupljenih oko Mila Đukanovića i Ranka Krivokapića. Uticaj globalne duboke države krupnog kapitala, i svih onih koji su ga tu postavili. Problem je što tu vladu u Crnoj Gori podržavaju strukture koje u Srbiji ne vide potencijal za saradnju, prijateljsku državu sa kojom bi razvijali partnerske odnose, već u njoj vide pretnju i izmišljaju velikodržavne projekte. Oni čak i elementarno korektne političke procese kakav je ideja o Otvorenom Balkanu dovode u pitanje i osporavaju - kazao je on.

Medojević se podsetio na slučaj oko prijema respiratora i kako crnogorska vlast nije htela da ih primi u uslovima kad ih niko u svetu nije imao, a Srbija ih je poklonila Crnoj Gori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio