DPS I SD IZVRŠILI SVOJEVRSAN PUČ NA ŽABLJAKU: SNP I Durmitorska inicijativa osudili potez

M. D.

26. 06. 2022. u 13:36

DPS i SD mimo zakona, u tehničkom mandatu, bez održanih lokalnih izbora, izabrali Vukićevića za predsednika Opštine Žabljak u naredne četri godine. Postoji bojazan da sličan scenario ne pripremaju i za ostale crnogorske opštine.

ДПС И СД ИЗВРШИЛИ СВОЈЕВРСАН ПУЧ НА ЖАБЉАКУ: СНП И Дурмиторска иницијатива осудили потез

M. Drobnjak; Durmitorske inicijative

Socijalistička narodna partija (SNP) Crne Gore najoštrije je osudila, kako kažu,  svojevrsni puč koji su na Žabljaku nad građanima izvršili DPS i SD, kada su mimo zakona, Ustava i narodne volje, u subotu popodne, za predsednika Opštine izabrali dosadašnjeg predsednika SO Žabljak, člana DPS-a, Veselina Vukićevića.

- Pod izgovorom hitnosti, zakazali su sednicu Skupštine opštine Žabljak u 15 sati, bez predloženog dnevnog reda i glasovima većine, odbornika DPS i SD, za četiri godine produžili mandat dosadađnjem predsedniku opštine Vukićeviću. Valja napomenuti da su izbori na Žabljaku koji su trebali biti održani u maju, odloženi do oktobra meseca u paketu sa ostalim opštinama, tako da je sadašnja lokalna vlast u svoevrsnom tehničkom mandatu i nema mogućnost da donosi ovako važne odluke, saopštili su iz SNP.

O čemu se radi, nije im poznato, iz SNP pretpostavljaju da je ovo jedna od novih, kako kažu,  “igara” DPS-a i Socijaldemokrata, pa postoji bojazan da sličan scenario ne pripremaju i za ostale crnogorske opštine.

- Verovatno iz straha od rezultata predstojećih izbora, pokušavaju da na ovaj način obezbede makar funkcije predsednika opština tamo gdje imaju većinu, naglašavaju iz SNP upozoravajući DPS i SD da im, kako navode iz SNP-apartije,  “ovakav scenario neće proći jer postoje sudovi i pravni propisi koji će ih u tome onemogućiti”.

- Odbornici SNP su, naravno, bili protiv ovakve odluke SO Žabljak a potvrdu našeg ispravnog stava daće, sigurni smo, najpre građani na predstojećim izborima ali i nadležni sudski organi kojima se nameravamo obratiti ovim povodom, zaključili su iz SNP.

Iz  Grupe građana, Durmitorska inicijativa kažu da su odbornici vladajuće većine, DPS-SD, koji u odborničkim klupama, kako ističu, sede i nelegalno i nelegitimno, ovih dana preneli pravnu farsu i vratolomiju sa nivoa države i na teren lokalne političke scene.

-Kako su već jednom, zahvaljujući nezakonitom odlaganju izbora, uspeli da pobegnu od istih, sada svoj beg nastavljaju trčećim korakom. Svesni činjenice da je njihova dvanaestogodišnja vladavina na Žabljaku, ostavila pustoš, promašene investicije i demografsku katastrofu, odlučilu su da pribegnu nezakonitim radnjama a sve u cilju produžetka svoje vlasti, kažu iz Durmitorske inicijative.

Oni ističu da je neverovatno do koje granice ide drskost skupštinske većine, da nelegalni i nelegitimni odbornici glasaju za predsednika Opštine u punom mandatu.

- A ko se opet nudi Žabljačanima za domaćina zajedničke kuće u naredne 4.godine? Čovek za čijeg mandata na Žabljaku nije ništa urađeno dok se nije dobilo ,,zeleno svetlo" iz Podgorice. Čovek koji je otvarao revolucionarno reciklažno dvorište pa danas priznaje da nije radilo kako treba i proširuje deponiju u srcu grada za još 20 000 kvadratnih metara. Nudi vam se Žabljačani predsednik koji nije zadržao nijednog mladog čoveka u Žabljaku, osim ponekog koji je slovio za ,,siguran glas".

Gospodin Vukićević je simbol sunovrsta i egzodusa Žabljaka zajedno sa većinom koja ga predlaže. Ovakva odluka je nezakonita, suprotna statutu Opštine Žabljak i kao takva će biti NEZAKONITA do kraja. Skupština u produženom madatu, nezakonito produženom, nije mogla birati predsednika, tvrde iz Durmitorske inicijative.

Oni naglašavaju  da  će podneti krivične prijave protiv svih lica uključenih u ovo protivzakonito i protivustavno delovanje.

- Takođe, zadržavamo demokratsko pravo da u centru grada organizujemo mirne proteste, na koje ćemo pozvati sve stanovnike Žabljaka,zaključuju iz Durmitorske inicijative.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju