NACI-POZDRAV PREPORUKA ZA FOTELJU: Crnogorski šef diplomatije uveliko se nudi za disciplinovanje Srba i Srbije, promovišući najcrnje ideologije

V. N.

22. 05. 2022. u 10:49

CRNA Gora je pokušala sa fašizmom još 1941, kada je proglasila Nezavisna Državu Crnu Goru - NDCG, ali nije išlo, jer već sutradan mnogi crnogorski prvaci (od kojih će se neki kasnije prikloniti partizanima, drugi četnicima, među kojima i Bajo Stanišić i Pavle Đurišić) digli su svenarodni, trinaestojulski ustanak, koji je zapravo bio jedna od najvećih litija u Crnoj Gori.

НАЦИ-ПОЗДРАВ ПРЕПОРУКА ЗА ФОТЕЉУ: Црногорски шеф дипломатије увелико се нуди за дисциплиновање Срба и Србије, промовишући најцрње идеологије

Arhiva

Međutim, tada su izgleda samo privremeno raskrstili se fašizmom, jer evo, nakon toliko godina pokazuje se da je taj duh odnekud živ u istom obliku, na istom mestu u Cetinju, gde ovih dana srpsku decu kamenuju jer pevaju srpske pesme.

To što šef crnogorske diplomatije koji se preporučuje za disciplinovanje Srba, javno, uz hitlerovski pozdrav veliča nacizam, dovelo je novoformiranu vladu Crne Gore u nebrano grožđe. Salutiranje uz hitlerovski pozdrav je zakonom zabranjeno u Nemačkoj, štaviše i u Ukrajini, sa kojom Krivokapić rado poredi Crnu Goru.

Kako sada da Crnogorci prikriju kompromitantnu fotografiju na kojoj njihov ministar demonstrira svoj naci-pozdrav? I to isti ministar koji je po preuzimanju funkcije odmah oduzeo diplomatski pasoš Vladimiru Leposaviću, simbolično, da se zna šta čeka antifašiste.

Pokrajinski sud u Klagenfurtu pre dve godine osudio je jednog Hrvata na 18 meseci zatvora zbog nacističkog pozdrava tokom ustaške komemoracije u Blajburgu. Sticajem kakvih nepredvidivih okolnosti i aktuelni šef crnogorske diplomatije bi se mogao naći pod udarom zakona ukoliko neoprezno ode u posetu nekoj od evropskih zemalja.

U kratkom nemačkom vodiču za prepoznavanje nacista stoji: "Prvo i najjednostavnije, ako neko podiže desnicu u vazduh na `hitlerovski pozdrav`, jasno je da je reč o nacisti." Malo je nezgodno da ministar spoljnih poslova, prema nemačkom, dakle, evropskom zakonodavstvu nesumnjivo bude nacista. A taj pozdrav u Crnoj Gori kao da je postao preporuka za ministarsku fotelju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)