SNP IDE U OPOZICIJU? U Beranama verifikovani mandati, novi saziv SO bez predsednika

M. SEKULOVIĆ

17. 05. 2022. u 18:27

U BERANAMA su danas verifikovani mandati novom sazivu Skupštine opštine, a novi predsednik nije izabran jer nije bilo nijednog predloga za tu funkciju.

СНП ИДЕ У ОПОЗИЦИЈУ? У Беранама верификовани мандати, нови сазив СО без председника

Foto: M: Sekulović

Međutim, kako stvari stoje, Soscijalistička narodna partija, koja je sa sedam odborničkih mandata bila najbolje "plasirana" stranka na lokalnim izborima 27. marta, posle osam godina na vlasti, preći će u opoziciju.

- Za nekoliko dana biće postignut dogovor o konačnom formiranju vlasti, siže je izjava predstavnika Demokratskog fronta, Demokratske Crne Gore, liste "Berane sad" bliske Zdravku Krivokapiću i Prave Crne Gore, koji su odmah nakon proglašenja rezultata izbora najavili novu vlast bez - SNP.

Nakon konstitutivne sednice SO Berane predsednik OO SNP Berane i dosadašnji predsednik opštine Tihomir Bogavac rekao je da je narod hteo da SNP bude deo vlasti.

- Otvoreni smo za svaku saradnju osim sa DPS, ali i ako ne budemo u vlasti, bićemo jaki oponenti - kazao je Bogavac. - Mi smo svima ponudili ruku. Što se nas tiče, dosadašnju vladajuću koaliciju koju smo činili sa DF i Demokratama, mogu da prošire i ostale partije, naravno bez DPS. Ne vidim zašto je sada problem u nama? Mislim da moramo svi biti principijelni, pa ako nam SNP smeta u vlasti u Beranama, kako ne smeta tim partijama da budu sa nama u koaliciji u Nikšiću, Herceg Novom, Kotoru, Mojkovcu, Andrijevici.

Bogavac pita koalicione partnere da, ako ne žele SNP u Beranama, zašto ne napuste koalicije u ostalim opštinama?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri