SPREMAN SAM DA POTPIŠEM TEMELJNI UGOVOR SA SPC Abazović: Nema problema za ugovor u skladu sa zakonom i Ustavom

Марија Стевановић
Marija Stevanović

15. 05. 2022. u 12:22

KADA postoji ugovor koji je u skladu sa zakonom i Ustavom, onda nema problema da on bude potpisan, rekao je predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović u intervjuu za Dojče vele.

СПРЕМАН САМ ДА ПОТПИШЕМ ТЕМЕЉНИ УГОВОР СА СПЦ Абазовић: Нема проблема за уговор у складу са законом и Уставом

Foto R. Koprivica

- A ako govorimo o tome da li ću potpisati sporazum sa SPC? Da! Spreman sam da potpišem bez ikakvim problema. Želimo da promovišemo liberalni kontekst slobode veroispovesti, gde svaki vernik ima ista prava, rekao je Abazović u intervjuu za Dojče vele, priogram na albanskom, na pitanje da li će potpisati Temeljni ugovor sa SPC-

Abazović je kazao da je inicijativa Otvoreni Balkan u skladu sa Berlinskim procesom i poručio je i da je spreman da potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

On je, govoreći o Otvorenom Balkanu, ocenio da je sve što se može iskoristiti kao sredstvo za brzu integraciju u EU dobra stvar.

-Za mene je situacija jednostavna i ne treba je dramatizovati, kazao je Abazović. Naglašavajući da to nije protiv Berlinskog procesa, ''jer su međusobno kompatibilni'', ali je problem što ljudi na Zapadnom Balkanu pokušavaju da dramatizuju svako pitanje''.

Inicijative poput Berlinskog procesa, CEFTA i Otvorenog Balkana imaju kao zajedničku poruku regionalnu saradnju, kazao je crnogorski premijer  i naglasio da Crna Gora ne doživljava susede kao neprijatelje, već kao komšije i prijatelje.

BONUS VIDEO: VELIKI JUBILEJ: Proslava stogodišnjice proglašenja Srpske patrijaršije

                                        

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a