ŠUKOVIĆ ŠEF SPECIJALNOG POLICIJSKOG TIMA CRNE GORE: Za nove službenike predviđeno poligrafsko testiranje

Марија Стевановић
Marija Stevanović

29. 04. 2022. u 16:59

NA OSNOVU zahteva, odnosno saglasnosti Glavnog specijalnog tužioca, viši policijski inspektor prve klase Predrag Šuković raspoređen je na radno mesto načelnika Specijalnog policijskog odeljenja, saopštila je u petak Uprava policije Crne Gore.

ШУКОВИЋ ШЕФ СПЕЦИЈАЛНОГ ПОЛИЦИЈСКОГ ТИМА ЦРНЕ ГОРЕ: За нове службенике предвиђено полиграфско тестирање

Predrag Šuković, Foto printskrin Vijesti

Povodom medijskih nagađanja o eventualno novim članovima Specijalnog tima koje bi Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović želeo da vidi u njemu, Uprava policije je saopštila da će u odnosu na sve policijske službenike raspoređene u Specijalnom policijskom odeljenju biti sprovedene bezbednosne provere ''shodno odredbama Zakona o tajnosti podataka, a nakon donošenja odgovarajućih podzakonskih akata, i poligrafsko testiranje, provera opšte zdravstvene i posebne fizičke i psihičke sposobnosti, kao i provere postojanja bezbednosnih smetnji za dalji rad, shodno Zakonu o unutrašnjim poslovima''. 

- Policijski poslovi u vezi sa krivičnim delima iz člana 3. Zakona o specijalnom državnom tužilaštvu vrše policijskih službenici koji rade u posebnoj organizacionoj jedinici Uprave policije – Ministarstva unutrašnjih poslova, Specijalnom policijskom odeljenju u okviru Sektora za borbu protiv kriminala. Shodno prioritetima u narednom periodu, Nacrtom pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji, planirano je povećanje ukupnog broja sistematizovanih radnih mesta u Specijalnom policijskom odeljenju na 50, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

BONUS VIDEO:

KRŠTENjE ČUVA DUŠU ZA VEČNOST: Sveta tajna na jezeru Krupac kod Nikšića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo