PONOSNA KNINJANKA: Marija Vuković posetila grob mitropolita Amfilohija - Idem u manastir i verujem u Boga

Novosti online

11. 08. 2021. u 22:46

ATLETIČARKA Marija Vuković posetila je danas grob mitropolita Amfilohija u kripti Hrama Hristovog Vaskrsenja.

ПОНОСНА КНИЊАНКА: Марија Вуковић посетила гроб митрополита Амфилохија - Идем у манастир и верујем у Бога

Foto: EPA

Marija je gostovala u emisiji Radija Svetigora, kazavši da je srećna što se njenom rezultat raduje sva Crna Gora.

Istakla je da tokom svih ovih godina nije odustajala te da je zahvalna što je uz svoju veru i ljude koji su bili oko nje, uspela da dođe do finala Olimpijskih igara, što je na jedan način usrećilo naše ljude i pronelo ime Crne Gore.

Ipak, iako je znala da će se finale pratiti, nije očekivala ovoliku pažnju, ljubav i radost u Crnoj Gori zbog njenog rezultata.

– Lep je osećaj iako nisam navikla na toliku pažnju s obzirom da sam dosta puta ispraćena uz neko nepoverenje i otpisivanje od strane mnogih. Ali lepo je što sam pokazala da mogu i što rezultat od 2010. godine nije slučajnost. Bog je veliki i uvek pošalje ono što treba u pravom trenutku, a očigledno je da je taj pravi trenutak sad i ova godina koja je bila odlična – kazala je atletičarka sumirajući utiske iz japanske prestonice.

Kako je istakla, Bog je sklopio svoje kockice da uz neki mir i spokoj u duši skoči i napravi tako veliki rezultat.

– Stvarno veliki dan i veliki rezultat i veliki je uspeh naći se u finalu Olimpijskih igara - iskrena je Marija.

Naglašava da je sve to jedna lepa uvertira za sve što je očekuje, ako Bog da zdravlja da nastavi da skače visoko.

– Bilo bi lepo da sam skočila lični rekord, od 198 centimetara u finale Olimpijskih igara, ali nije bilo suđeno očigledno. I 196 centimetara je bio dovoljan rezultat. Sve u svemu jedno divno iskustvo i jedno veliko takmičenje - istakla je ona.

Iako je Marija Vuković sa svojom roditeljima izbegla iz Knina kada je imala tri godine, a njena sestra dve, kaže da ne oseća mržnju ni prema kome jer su je njeni roditelji učili da voli i ne deli i ne osuđuje ljude:

– Samim tim što smo se ovde podigli i učili, ovde je naše društvo, ovo je naša država. To da li će mene neko osuđivati što idem u manastir i verujem u Boga, neka bude tim ljudima na obraz. Iskreno se nadam da smo svi jedno i da za sve ovo što se dešava u Crnoj Gori nema razloga. Neko ko ide protiv Boga, ide protiv sebe pre svega. Ovaj moj rezultat nije za neko deljenje, pominjanje bilo kakvih partija i svega ostalog. Ovo je nešto što sam ja napravila i sa čim sam predstavljala Crnu Goru kao jednu državu - kaže ponosna atletičarka.

Sve svoje uspehe Marija doživljava kao Božiju nagradu.

– Dokazala sam da sa verom i pozitivom čovek može da napravi sve, ne samo u sportu već generalno u životu. Proteklih par godina sam se učvrstila u veri, što je možda još uvek nedovoljno, ali dajem onoliko koliko mogu - poručila je Marija.

(DAN)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju