DOBIO I DEO "NEVIDLJIVOG": Četvrt veka od NATO agresije i obaranja čuvenog F-117A obeleženo i u opštini Zvezdara

Š.M.

26. 04. 2024. u 19:55

POVODOM 25 godina od NATO bombardovanja i obaranja američkog "nevidljivog" aviona F-117A tokom bombardovanja 1999, potpukovnik Đorđe Aničić, ratni zamenik komandanta 3. raketnog diviziona PVO i predsednik Udruženja "Slobodno nebo Srbije" uručio je predsedniku opštine Zvezdara Vladanu Jeremiću Povelju i Sertifikat uz autentičan deo aviona.

ДОБИО И ДЕО НЕВИДЉИВОГ: Четврт века од НАТО агресије и обарања чувеног  Ф-117А обележено и у општини Звездара

GO Zvezdara

Predsednik Jeremić se zahvalio i istakao da mu je izuzetna čast što je dobio Povelju kao i deo aviona koji je dokaz hrabrosti i umeća pripadnika vojske, koji su učinili nemoguće tokom bombardovanja SR Jugoslavije i pokazali izuzetnu predanost u borbi protiv tehnički i ljudstvom nadmoćnijeg neprijatelja.

Potpukovnik Aničić je rekao da je obaranje aviona F-117 "noćni soko" povratilo veru u narodu i vojsci dalo elan za dalje borbe za slobodno nebo Srbije. On se ovom prilikom zahvalio predsedniku Jeremiću na podršci koju pruža radu Udruženja.

Avion F-117A "noćni soko" oboren je 27. marta 1999. u 20.42, u blizini sela Buđanovci dejstvom 3. ratnog diviziona, 250. rbr. PVO. Tokom bombardovanja oborena su još dva NATO aviona, 47 bespilotnih letelica, 45 krstarećih raketa i četiri velika projektila dok je veliki broj letelica oštećen ili se nakon dejstava srušio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!