TOPLA VEZA IZMEĐU DVE OPŠTINE: Na javnom uvidu plan za povezivanje toplana "Mirijevo" i "Višnjička banja"

A. Z. K.

12. 04. 2024. u 16:53

TOPLANE "Mirijevo" i "Višnjička banja" mogle bi da budu povezane izgradnjom novog toplovoda između opština Palilula i Zvezdara.

ТОПЛА ВЕЗА ИЗМЕЂУ ДВЕ ОПШТИНЕ: На јавном увиду план за повезивање топлана Миријево и Вишњичка бања

Prelazak na naplatu grejanja po potrošnji višestruko koristan

Na ranom javnom uvidu do 22. aprila biće plan JKP "Beogradske elektrane", kojim je planirano spajanje grejnih područja u dve opštine. Nova mreža prošla bi kroz brojne ulice u Mirijevu, Višnjici i delu Karaburme.

Kako se navodi u dokumentaciji, dve toplane bile bi povezane izgradnjom mreže koja bi prošla kroz Mirijevski venac, Ulicu Jovanke Radaković, Ladne vode, Dragoslava Srejovića i Salvadora Aljendea. Od toplane "Mirijevo", mreža bi se širila kroz ulice Samjuela Beketa, Koste Nađa, Miroslava Krleže, Podmorničara Đorđa Mitrovića, pored trafostanice "Beograd 20" i pored groblja "Lešće" do toplane "Višnjička banja".

Prigovori do 22. aprila

PLAN će biti na ranom javnom uvidu do 22. aprila. Zainteresovani građani bi do tada trebalo da iznesu primedbe. Kako su rekli u Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove, svoja mišljenja Beograđani im mogu ostaviti u pisanoj formi na pisarnici.

- Cilj izrade Plana je stvaranje mogućnosti za dalji razvoj i unapređenje sistema daljinskog grejanja u Beogradu - navodi se u dokumentaciji. - Izgradnjom toplovoda omogućiće se spajanje mreža grejnih područja Karaburme i Mirijeva. Osim toga, toplane "Mirijevo" i "Višnjička banja" se povezuju i dobijaju mogućnost za razoj.

Kako se navodi u dokumentu, u ovim delovima postoji mreža toplovoda, ali je u planu da ona bude razvijenija i da se doda još pravaca kojima bi se širila mreža.

- Za izgradnju ovog toplovoda preduslov je gašenje individualnih kotlarnica. Stiče se mogućnost da se priključe na mrežu sistema danjinskog grejanja. Ovo bi dovelo i do smanjenja stepena zagađivanja životne sredine - navodi se u dokumentaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave