BICIKLISTI SPAJAJU SRBIJU I SRPSKU: Trka od Beograda do Banjaluke od 18. do 21.aprila

S.V.

12. 04. 2024. u 15:30

BICIKLISTIČKA trka od Beograda do Banja Luke biće održana od 18. do 21. aprila pod sloganom "Srbija i Srpska zajedno", trajaće četiri dana i imaće četiri etape. Start je u Beogradu, gde će biti predstavljeno oko 175 biciklista iz 25 država, a domaćini su Obrenovac i Bijeljina.

БИЦИКЛИСТИ СПАЈАЈУ СРБИЈУ И СРПСКУ: Трка од Београда до Бањалуке од 18. до 21.априла

BEOINFO

Ova etapa će na nekoliko minuta ukloniti granice između Srbije i Srpske, jer će karavan preći preko Pavlovića mosta bez zaustavljanja.

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić ugostio je danas u Starom dvoru Vladimira Kuvalju, direktora ove biciklističke trkei naglasio kako ovaj događaj godinama u nazad okuplja bicikliste sa četiri kontinenta, te da ima veoma značaju simboliku za srpski narod sa obe strane Drine, jer sportisti prelaze granicu bez zaustavljanja.

- Iako živimo u različitim državama, isti smo narod i moramo da se na svaki mogući način podržavamo i spajamo, a ovakvi događaji su jedinstvena prilika za to - rekao je Šapić. - Saradnja Srbije i Republike Srpske je od vitalnog značaja za opstanak našeg naroda.

Šapić je podsetio da je tokom svoje prve posete Republici Srpskoj i Sokocu 2022. godine obećao pomoć za izgranju gradske kuće i rekao da će sledeće nedelje Grad Beograd uplatiti novac ovoj lokalnoj samoupravi za izgradnju tog zdanja. U decembru prošle godine potpisan je sporazum o donaciji 30 miliona dinara za izgradnju gradske kuće u Sokocu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?