MERENJE PRITISKA I ŠEćERA: U Knez Mihajlovoj se obeležava Svetski dan zdravlja - 7. april

B.B.

03. 04. 2024. u 15:34

U SUSRET Svetskom danu zdravlja - 7. aprilu, Crveni krst Beograd, u saradnji sa Gradskim zavodom za javno zdravlje, organizuje seriju aktivnosti koja ima za cilj promociju zdravih stilova života i podizanje svesti o važnosti odgovornog ponašanja za zdravlje

МЕРЕЊЕ ПРИТИСКА И ШЕћЕРА: У Кнез Михајловој се обележава Светски дан здравља - 7. април

FOTO: Arhiva novosti

Kod "Beoizloga" u Knez Mihajlovoj ulici, u petak 5. aprila, od 13 do 15 časova biće postavljene dve tende i dva štanda, a volonteri Crvenog krsta i predstavnici GZJZ će davati građanima informacije o značaju redovnih medicinskih pregleda, zdrave ishrane, redovne fizičke aktivnosti i drugih aspekata zdravog načina života.

Takođe, sugrađani koji toga dana posete štandove biće u prilici da nauče neke od osnovnih tehnika za pružanje prve pomoći, zatim da izmere pritisak i šećer u krvi, što je od izuzetne važnosti za preventivu i rano otkrivanje potencijalnih zdravstvenih problema.

Ovogodšnja tema "Moje zdravlje, moje pravo", stavlja u fokus važnost postojanja prava na zdravlje za svakog pojedinca i jednak pristup javnim zdravstvenim uslugama, ali istovremeno naglašava i odgovornost svakog pojedinca, pa i lokalne zajednice za zdravlje svojih sugrađana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)