NOVE MAŠINE ZA ZEMUNSKE POLJOPRIVREDNIKE: Grad opredelio 17 miliona za podsticaje

S.V.

16. 11. 2023. u 15:20

POLjOPRIVREDNO imanje Milana Rašula u zemunskom naselju Batajnica od juče je bogatije za sejalicu za kukuruz, jer je dobio podsticajna sredstva Grada za nabavku poljoprivrednih mašina.

НОВЕ МАШИНЕ ЗА ЗЕМУНСКЕ ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ: Град определио 17 милиона за подстицаје

GO ZEMUN

Njega su juče obišli gradski sekretar za poljoprivredu Savo Pavičić i predsednik Opštine Zemun Gavrilo Kovačević sa saradnicima, a Rašula im je rekao da se njegovo domaćinstvo bavi tovom bikova i obradom 70 jutara zemlje.

S obzirom da je završio poljoprivrednu školu, nastavak porodične tradicije i obrada zemlje mu predstavljaju veliko zadovoljstvo. Od ukupno 62 poljoprivredna proizvođača iz Zemuna koji su se prijavili na javne pozive Grada Beograda, njih 40 dobili su podsticajna sredstva u visini od 80 odsto vrednosti mašina, i to četiri traktora, 21 priključnu mašinu i 15 opreme za pčelarstvo.

-Poljoprivreda je sastavni deo privredne delatnosti naše opštine - rekao je Kovačević. -Zemun ima više od 1800 poljoprivrednih gazdinstava koja se nalaze na području naselja Batajnica, Ugrinovci i deo Busija. Imamo dobru saradnju sa Sekretarijatom za poljoprivredu Grada Beograda, tako da se trudimo da budemo od pomoći svim našim poljoprivrednicima kako bi ostvarili svoje pravo na različite subvencije, ali da i na druge načine unaprede svoja gazdinstva. Posebno im pomažemo da reše imovinske probleme za 3500 parcela obradivog zemljišta i svoju imovinu upišu u katastar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)