UZ TAKMIČENJE MAČAKA I - UDOMLJAVANJE: Više od 100 maca pojaviće se na Mrnjau Festu ovog vikenda

Novosti online

10. 11. 2023. u 15:56

Jubilarni, 10. po redu Mrnjau Fest zakazan je za sutra i prekosutra (11 i 12. novembar) u hotelu "Jugoslavija" i na njemu će se okupiti više od 100 maca iz Srbije i cele Evrope.

УЗ ТАКМИЧЕЊЕ МАЧАКА И - УДОМЉАВАЊЕ: Више од 100 маца појавиће се на Мрњау Фесту овог викенда

Mrnjau Fest

Glavni program festivala je dvodnevno takmičenje mačaka po World Cat Federation pravilima. U prvom delu takmičenja one će biti pojedinačno ocenjivane na sudijskim stolovima, zatim će se međusobno nadmetati u kup takmičenjima, takozvanim ringovima. Ringovi su posebno interesantni za publiku i izvode se javno, na velikoj pozornici. Posetioci će moći da čuju puno stručnih i ličnih priča o macama iz prve ruke, da dobro sagledaju mačje osobine, posebnosti i karakter. U finalu ocenjivanja posetici će imati priliku i sami da iznesu utiske i navijaju za svog mačjeg favorita. Na kraju svakog takmičarskog dana najbolje mace će defilovati na bini u velikom finalu - Best in Show reviji.

U nadmetanju za titule biće zastupljene sve popularne rase: bengalke, birmanke, britanke, mejn kunovi, persijanke, ruske plave, sibirke ali i rase koje se ređe viđaju: abisinke, norveške šumske, orijentalke, sfinksovi i druge. Takmičenje vodi Svetlana Lalović, licencirani međunarodni sudija za sve rase mačaka.

Jedan od programa biće udomljavanje zdravih i lepih mačaka. Sve mace su prošle veterinarski pregled, a njihovi udomitelji dobiće potpuno zdravog i društvenog ljubimca s navikama neophodnim za život u kući ili stanu. Društveno odgovorne kompanije, će darivati udomljene mace i njihove vlasnike za srećan početak, a poklone su spremili i pet magazin "Mačka" i portal "Minja cat".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)