KUVANI OBROK, UMESTO PAKETA: Opština Pančevo izmenila odluku o narodnim kuhinjama

B.B.

05. 09. 2023. u 15:00

KORISNICI Narodne kuhinje u Pančevu i okolnim mestima od 1. septembra imaće topli kuvani obrok, za razliku od prethodnog perioda kada su svakog meseca dobijali pakete sa namirnicama.

КУВАНИ ОБРОК, УМЕСТО ПАКЕТА: Општина Панчево изменила одлуку о народним кухињама

Foto P. Milošević

 Naime, Skupština grada je u julu usvojila odluku o izmeni Odluke o socijalnoj zaštiti, kojom je Narodna kuhinja određena za deo programskih aktivnosti Crvenog krsta Pančevo.

U Crvenom krstu pozdravljaju odluku grada i ističu da će sada usluga narodne kuhinje biti znatno unapređena i u potpunosti u skladu sa činjenicom da nije u pitanju samo jelo već mnogo više od toga, u socijalnom i humanom pristupu korisnicima.

- Besplatno korišćenje toplog obroka je velika humanitarna podrška građanima i njihovim porodicama. Obroci će se pripremati i deliti za šest dana u nedelji za sva lica koja ostvaruju ovo pravo, a po osnovu rešenja Centra za socijalni rad.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja opredeljuje sredstva za obezbeđivanje deset osnovnih artikala hrane prema utvrđenom normativu za devet meseci po korisniku.

- Grad Pančevo je opredelio nedostajuća sredstva za potrebe pripreme i distribucije kuvanih obroka za svih 12 meseci i za sva lica koja ostvaruju ovo pravo - ističu u Crvenom krstu.

PODELA

Na teritoriji naseljenih mesta distribucija obroka će se vršiti pri mesnim zajednicama, a u Pančeva u klubovima za stara lica u ulicama - Karađorđevoj 20, Josifa Marinkovića 25 i Maksima Gorkog 145.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)