GRADE AMBULANTU NA DVA SPRATA: Administrativne pripreme za izgradnju stanice u Batajnici

B.Borisavljević

26. 07. 2023. u 12:40

SEKRETARIJAT za urbanizam i građevinske poslove izdao je lokacijske uslove za izgradnju nove zdravstvene stanice, u Ulici Jovana Brankovića 1 u Batajnici. Sledeći korak je dobijanje građevinske dozvole, zatim sledi izbor izvođača i početak radova.

ГРАДЕ АМБУЛАНТУ НА ДВА СПРАТА: Административне припреме за изградњу станице у Батајници

Foto: Opština Zemnu

Inicijativu za izgradnju nove zdravstvene stanice u Batajnici pokrenula je opština Zemun. U saradnji sa Vladom Srbije, Ministarstvom za javna ulaganja i Ministarstvom zdravlja, ovaj projekat od izuzetne važnosti za funkcionisanje sistema primarne zdravstvene zaštite na teritoriji Zemuna biće realizovan.

- Više od 30 godina postoji velika potreba za ovakvim objektom u Batajnici - kaže Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun. - Ambulanta sa planiranim uslugama značiće mnogo građanima jer više neće biti potrebe da idu u dom zdravlja u Šilerovoj. Do sada su morali da idu u Zemun i za najjednostavnije intervencije. To više neće biti potrebno, a isto očekujem i da se odnos lekara i tehničkih lica prema građanima, odnosno pacijentima podigne na značajno viši i kvalitetniji nivo. Niko bez razloga ne dolazi u dom zdravlja, nego zbog potrebe i normalno je da očekuje da ga ljudski prime i posvete mu pažnju.

Novi objekat od približno četiri hiljade kvadrata biće na dva sprata, a gradiće se i prateća infrastruktura, trafostanica, nadstrešnica nad parkingom, interne saobraćajnice i staze. U prizemlju objekta predviđena je apoteka, služba hitne pomoći, laboratorija, opšta medicina - za zdravstveno zbrinjavanje dece predškolskog uzrasta, palijativna nega i tehničke prostorije.

Centralni deo zdravstvene ustanove imaće natkriveni zastakljeni atrijum. Na prvom spratu smeštene su službe opšte medicine, školske dece, rendgena i deo apoteke. U centralnom delu objekta nalaziće se prostorije za odmor zaposlenih, ostave, garderobe i sanitarni čvorovi.

Žiteljima Batajnice na drugom spratu novog medicinskog objekta na raspolaganju će biti ordinacije interne medicine, fizikalne medicine i terapije, ginekologija, ORL služba, oftalmolozi i stomatolozi, čime će, osim opšte zdravstvene nege, biti omogućene i specijalističke usluge. Biće izgrađene pešačke staze, interni kolski prolaz i parking prostor. Ukupna neto površina objekta iznosi 3.221 metar kvadratni, a bruto 3.959 kvadrata.

BONUS VIDEO - „NOVOSTI“ NA KLINICI ZA KARDIOLOGIJU VMA: Od maja samostalno izvode intervenciju ablacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)