VELIKI BROJ BEOGRAĐANA UVELIKO KORISTI ZNAČAJNE POGODNOSTI: Kartice za bazen i GSP ima 170.000 sugrađana

Š.M.

06. 07. 2023. u 16:08

OD sredine maja, kada je na šalterima Grada počelo preuzimanje besplatnih kartica za bazen, doživotnih besplatnih markica za javni prevoz za sugrađane starije od 65 godina i srednjoškolce, pa sve do prve nedelje jula, blizu 170.000 ljudi iskoristilo je ove benefite.

ВЕЛИКИ БРОЈ БЕОГРАЂАНА УВЕЛИКО КОРИСТИ ЗНАЧАЈНЕ ПОГОДНОСТИ: Картице за базен и ГСП има 170.000 суграђана

Gradska uprava u Požarevcu

Beorađani u velikom broju preuzimaju besplatne kartice za neku od pogodnosti koje im je obezbedila gradska uprava. Od početka akcije kartice za ulazak na deset otvorenih bazena u toku letnje sezone podiglo je više od 102.000 ljudi. Besplatan ulaz od 12 časova moguće je ostvariti na kupalištima "25. maj", "Tašmajdan", "Košutnjak", "Stari DIF", "Olimp", "11. april", "Voždovac - Banjica", kao i na plivalištima sportskih centara u Mladenovcu, Obrenovcu i Lazarevcu. Kada je reč o najstarijim sugrađanima, njih oko 64.000 preuzelo je besplatne kartice za javni prevoz. Ogromne gužve su se stvarale ispred šaltera u zgradama opština, a posebna pomama vladala je na Novom Beogradu i Starom gradu.

Od ove godine, po prvi put, javni prevoz je besplatan i za učenike srednjih škola. Na šalterima Grada do sada je izdato više od 2.500 kartica za besplatan prevoz za srednjoškolce, a markice je moguće izvaditi i na samom početku školske godine. Ova pogodnost važiće sve do završetka školovanja. Budžet Grada, koji je usvojen krajem prošle godine, gradonačelnik Aleksandar Šapić neformalno je nazvao "Budžetom brige o ljudima", pre svega, jer se oslanja na socijalnu politiku.

- Na nivou prestonice sprovodimo sličnu lokalnu politiku koju sam kao predsednik Opštine Novi Beograd sprovodio više od deset godina, ali sada na mnogo višem nivou - kaže Šapić. - Suština je da se građanima na sve načine olakša svakodnevni život, i pored besplatnih kartica za bazen, javni prevoz za starije od 65 godina i za srednjoškolce, sporovodimo i mnoge druge projekte, poput besplatnih vaučera za osnovce i srednjoškolce, udžbenika za sve osnovce i srednjoškolce, vrtića, ukidanja lista čekanja iz oblasti Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

On je dodao da Grad neće odustati od politike koju sprovodi, jer veruje da će ove pogodnosti građanima život učiniti kvalitetnijim i boljim, a sve ima za cilj da kućne budžete porodica dodatno rastereti.

Neke u nizu pogodonosti koje prestoničku decu očekuju od septembra, a koje su omogućene poslednjim rebalansom budžeta, jesu prečišćivači vazduha u svim prostorijama vrtića, osnovnih i srednjih škola u kojima se boravi, kao i besplatno učenje engleskog jezika za predškolce.

Jednostavna procedura

VAĐENjE kartice za prestoničke bazene je jednostavno, potrebno je sa ličnom kartom otići na šalter u bilo kojoj opštini i sve će biti završeno za nekoliko minuta.

Ukoliko je lice maloletno, treba uz pratnju roditelja da priloži zdravstvenu knjižicu. Jedini uslov je posedovanje prebivališta u glavnom gradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom