REDOVI ZA KOBASICE: Sugrađani pohrlili na pijacu "Đeram" da pazare čuveni proizvod iz Turije

V. N.

29. 01. 2023. u 10:58

POSETIOCI prestoničke pijace "Đeram" juče su mogli da probaju i pazare jedinstveni proizvod u Srbiji - kobasice iz Turije.

РЕДОВИ ЗА КОБАСИЦЕ: Суграђани похрлили на пијацу Ђерам да пазаре чувени производ из Турије

Foto Tanjug

U sklopu promocije tradicionalne međunarodne manifestacije "Kobasicijada" koja se u ovom vojvođanskom mestu održava od 24. do 26. februara, na tezgama ove prestoničke zelene pijace našle su se razne đakonije spremljene po jedinstvenom receptu majstora u Turije.

Ljubitelji svežih i suvih kobasica formirali su redove kako bi mogli da ih probaju i kupe. U zavisniosti od kvaliteta, cene su se kretale od 500 do 1.500 dinara po kilogramu "Interesovanje Beograđana za turijsku kobasicu je veliko, od jutra se stvaraju redovi", kazao je Željko Pupić, iz organizacije tradicionalnog skupa.

U Turiji će biti predstavljena kobasica dužine oko dva kilometra, preciznije 2.039 metara i podsetio da je zbog dužine ta kobasica ušla u Ginisovu knjigu rekorda.

- Za pravljenje ovakvih kobasica potrebno je kvalitetno meso, slanina, kvalitetna paprika, so, biber, beli luk, a detaljni recept nećemo otkrivati, ali za pripremu treba sve kvalitetno i prirodno - kazao je Pupić.

Veliki broj Beograđana je čekao u redu kako bi kupili turijsku kobasicu. Nisu hteli da propuste priliku da probaju i pazare taj specijalitet, jer se ne dešava često da bude na prestoničkim pijacama.

Veliko interesovanje za mesni proizvod, Foto FB/Kobasicijada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati