HULIGANI RAZJARENO NASRNULI NOŽEM: Detalji napada na radnike GSP na Banjici, povređeni otpravnik i vozači tramvaja

E. V. N.

26. 01. 2023. u 08:45

DVOJICA vozača tramvaja i otpravnik povređeni su juče oko 4.00 na okretnici tramvaja u Paunovoj ulici na Banjici, kada su ih napala trojica mladića.

ХУЛИГАНИ РАЗЈАРЕНО НАСРНУЛИ НОЖЕМ: Детаљи напада на раднике ГСП на Бањици, повређени отправник и возачи трамваја

Okretnica u Paunovoj, Foto N. Skenderija

Otpravnik je uboden nožem u levu butinu, a dva šofera zadobila su povrede glave, pa su kolima Hitne pomoći prebačena na dalje zbrinjavanje u Urgentni centar. U društvu vozača bio je i njihov treći kolega koji se tu zatekao kao putnik, ali on nije povređen.

Pripadnici MUP pola sata posle incidenta uhapsili su izgrednike V. K. (20), N. K. (28) i L. M. (29), koji će posle zadržavanja od 48 sati sutra biti saslušani u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu.

Njima se na teret stavlja nasilničko ponašanje u sticanju sa krivičnim delom teška telesna povreda.

Reporteri "Novosti" juče su na mestu nezgode zatekli normalizovan saobraćaj, tramvaji su vozili bez pomeranja satnice vožnje, dok je u kućici otpravnika u tom trenutku bila smena radnika, jer je zbog incidenta koji se dogodio u jutarnjim časovima pozvana zamena. Kako su za "Novosti" istakli iz GSP, do incidenta na okretnici došlo je nešto posle četiri časa ujutru, kada su radnici upozoravali osumnjičene mladiće da ne šaraju sprejom po tramvajima.

- Otpravnik i trojica naših vozača napadnuti su juče ujutru na Banjici na tramvajskoj okretnici - kažu u GSP za "Novosti". - Reč je o dvojici vozača tramvaja koji su čekali vreme polaska na linijama, i jednom vozaču autobusa koji je krenuo na posao i zatekao se tu kao putnik. Napad na osoblje je usledio nakon što je otpravnik primetio grupu koja šara sprejom po tramvaju sa linije broj 9, na polaznom stajalištu.

Foto N. Skenderija

Kada je otpravnik prišao u nameri da ih spreči i upozori, ističu u GSP, huligani su ga razjareno napali i nožem uboli u levu butinu. Prisutni vozači su pritrčali u pomoć napadnutom kolegi, ali su i oni zadobili povrede tela i glave.

- Povređeni radnici kolima Hitne pomoći, odnosno otpravnik i dvojica vozača su prevezeni u Urgentni centar. Srećom, niko od njih nije životno ugrožen, ali otpravniku predstoji operacija krvnih sudova zbog dubine uboda nožem, a jednom od vozača operacija gornje vilice.

Napadači su odmah posle incidenta pobegli sa okretnice u Paunovoj ulici, ali su brzom intervencijom organa reda uhapšeni. Osumnjičenima je određeno zadržavanje od 48 časova u PS Voždovac i oni će uz krivičnu prijavu sutra biti saslušani u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu. Njima se na teret stavlja nasilničko ponašanje u sticanju sa krivičnim delom teška telesna povreda.

NAPADI SVE BRUTALNIJI

OD početka ove godine vozači Gradskog saobraćajnog preduzeća napadnuti su osam puta, a njihovi autobusi još 12. Iako se uvođenjem kamera statistički broj napada postepeno smanjuje, posebno zabrinjava njihova brutalnost, kojoj su vozači i vozila gotovo svakodnevno izloženi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)