UGINULA KERUŠA MILA: Društvo za zaštitu životinja i prirode "Đurđevo" objavilo vest o legendarnom psu

Š. M.

17. 01. 2023. u 06:00

PAS Mila, kojem su nepoznati monstrumi u aprilu 2010. godine ničim izazvani isekli četiri šape, a za koju su Beograđani skupljali donacije kako bi se oporavila, uginula je krajem prošle godine.

УГИНУЛА КЕРУША МИЛА: Друштво за заштиту животиња и природе Ђурђево објавило вест о легендарном псу

Keruša Mila, Foto društvene mreže

Vest o njenoj smrti potvrdilo je na svom sajtu Društvo za zaštitu životinja i prirode "Đurđevo" koje se brinulo o keruši.

Nju je usvojila porodica Čarnić iz Jajinaca, a godinu dana nakon što su joj odsečene šape, u njihovo dvorište bačen je i otrov. Dva psa ove porodice tada su uginula u teškim mukama, treći je nestao, a Mila je preživela zahvaljujući tome što zbog proteza na nogama nije mogla da trči po dvorištu u koje je otrov bačen. Posle provedene dve godine u porodici Čarnić, morala je da traži novi dom. Nakon što su se prilike promenile, keruša je do 2013. godine bila pod nadzorom "Veterine Beograd", a onda je ponovo udomljena.

Vest o zverstvu dotakla je sve, te je čitava zemlja svakodnevno pratila Milin oporavak, a nakon toga, i dalje udomljavanje. Informacija gde se nalazi bila je dobro čuvana, ali su s vremena na vreme u javnost izlazile njene fotografije na kojima se videla u kolicima, kao i u igri sa malim štencima.

Kako se vidi na slikama postavljenim na sajtu Društva za zaštitu životinja i prirode "Đurđevo", Mila je sahranjena sa cvećem na sebi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku