NA VALIDATORIMA I IZMENE GSP: Unapređeni sistem za informisanje putnika javnog prevoza od juče u upotrebi

Š. M.

21. 05. 2022. u 07:52

NOVI sistem za informisanje putnika putem validatora u javnom prevozu juče je počeo da se primenjuje. Njime će zainteresovani moći da dobiju obaveštenja o izmenama trasa zbog izvođenja radova, održavanja raznih manifestacija, ali i da pronađu adresu Sekretarijata.

НА ВАЛИДАТОРИМА И ИЗМЕНЕ ГСП: Унапређени систем за информисање путника јавног превоза од јуче у употреби

Foto D. Milovanović

Digitalizacija sistema javnog prevoza jedan je od ključnih projekata za njegov razvoj i unapređenje, a kao krajnji cilj ima pružanje što kvalitetnije usluge korisnicima, godinama uveravaju u GSP.

- Uređenje i poboljšanje prevoza jeste u interesu građana, ali smatram da je neke druge stvari potrebno unaprediti pre samih validatora - smatra sugrađanin Stefan N. - Kao neko ko redovno koristi javni prevoz, mislim da je preče da svako vozilo ima ispravne klime, bude čisto i uredno, a red vožnje tačan.

Takođe, za brz i jednostavan pristup informacijama o svim aktuelnim izmenama na validatorima će biti dostupan i QR kod, čijim skeniranjem putem mobilnog telefona korisnici jednostavno pristupaju sajtu Sekretarijata.

Tako će putnici moći na vreme da se informišu o promeni trasa - kažu u Sekretarijatu. - Time će se dodatno sprečiti zabune u trenutku kada vozilo skrene sa redovnog pravca.

 

Sekretarijat za javni prevoz

KUPOVINA 2017.

NAJVEĆI broj novih, modifikovanih validatora u vozila javnog gradskog prevoza stigao je tokom 2017. godine. Sam proces nadogradnje sistema nije složen koliko je obiman, jer u vozilima GSP koja svakodnevno prevoze putnike postoji između sedam i osam hiljada ovih uređaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a