OBNOVA PODZEMNIH PROLAZA PO CENTRU: Goran Vesić najavio uređenje tri pothodnika ispod Terazija do kraja godine

A. Z. K.

29. 01. 2022. u 06:47

GRAFITI, neispravne pokretne stepenice, oronule nadstrešnice i poplavljeni prolazi tokom padavina - slike su koje građani viđaju svakodnevno prolazeći kroz pothodnike na Terazijama.

ОБНОВА ПОДЗЕМНИХ  ПРОЛАЗА ПО ЦЕНТРУ: Горан Весић најавио уређење три потходника испод Теразија до краја године

Deo pothodnika na Terazijama, Foto Z. Jovanović

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će rekonstrukcija ovih prolaza započeti u ponedeljak, a da će do kraja godine biti "utegnuta" sva tri u centru Beograda.

U planu je da se srede prolazi kod hotela "Balkan", Igumanove i palate "Albanija", a nakon toga ovi prostori redovno će se održavati.

- Rekonstrukcija će obuhvatiti zamenu nadstrešnica koje su u veoma lošem stanju - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

- Biće sređene i pokretne stepenice, očišćeni grafiti, zamenjen svaki kamen koji je polomljen proteklih decenija, postavljena nova LED rasveta i kamere.

"Novosti" su prošle nedelje pisale i o prolazu kod Vukovog spomenika koji je u izuzetno lošem stanju. Građani su ovu rutu "izbrisali" sa mape, jer je ova prečica postala javni toalet, pokretne stepenice su zarđale, a voda se sliva sa plafona. Za ovaj prolaz nadležno je preduzeće "Infrastruktura železnice Srbije", ali od njih "Novosti" veoma dugo očekuju odgovor.

Letos su, na radost građana, rekonstruisani podzemni prolazi u Bulevaru vojvode Mišića kod Beogradskog sajma. Tokom ovih radova sanirane su zidne i plafonske obloge, stepenišna gazišta, rasveta i popravljene su slivničke rešetke. I tada su sređene nadstrešnice i očišćeni grafiti.

IŠARANI ZIDOVI NAKON SREĐIVANjA

NESAVESNIM građanima prošle godine bio je potreban samo jedan dan da unište čiste bele zidove u pothodnicima kod TC "Ušće" i u Ulici Jurija Gagarina. Na ovim lokacijama grafiti su osvanuli dan nakon završetka radova. Iako veliki broj građana često negoduje zbog neuglednih prolaza, nesavesni ipak ne dozvoljavaju da ove lokacije ostanu čiste i uredne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BOGAT PROGRAM U BEOGRADU: Tokom vikenda u gradu će biti organizovane brojne manifestacije za sve generacije