POKRETNA KANCELARIJA GORANA VESIĆA U BARIČU: Rešavamo problem po problem

Š. M.

19. 09. 2021. u 09:19

​ZAMENIK gradonačelnika Goran Vesić danas je sa svojom Pokretnom kancelarijom obišao opštinu Obrenovac, odnosno naselje Barič.

ПОКРЕТНА КАНЦЕЛАРИЈА ГОРАНА ВЕСИЋА У БАРИЧУ: Решавамо проблем по проблем

Foto: Š. M.

Ovo je prva takva akcija, a očekuje se da u narednom periodu obiđe više od 150 mesta na teritoriji prestonice. On će razgovarati sa građanima o svim problemima, a saslušaće i sugestije žitelja svih prifradskih naselja u 17 beogradskih opština.

- Problemi ne mogu da se reše odmah, ali ćemo sve pokušati da se što više stvari uradi - kaže Vesić za "Novosti". - U Bariču će u petak biti raspisan tender za novi vrtić, pošto je trenutni možda i u najgorem stanju u prestonici. Deca će privremeno ići u novi vrtić u Belom Polju, koji će biti otvoren narednih dana. Takođe se radi i 13 kilometara kanalizacione mreže i Obrenovac će postati prva opština u Beogradu gde će biti urađena kompletna kanalizaciona i vodovodna mreža. Radi se i nekoliko ulica, rešavamo problem po problem. Biće urađena i zgrada Mesne zajednice u Bariču, gde će ljudi moći da završe i druge stvari, a ne idu u centar Obrenovca. Građani su više od sat vremena proveli sa zamenikom gradonačelnika, ističući probleme sa kojima se susreću u Bariču.

Kako je istakao Vesić, svakog četvrtka biće objavljeno gde će Pokretna kancelarija biti tokom vikenda. Na spekulacije odakle se finansira ovaj projekat, zamenik gradonačelnika imao je jasan odgovor.

- Advokat Nemanja Aleksić iz Novog Sada uzeo je kamp kućicu u zakup i dao mi je na korišćenje - kaže on. - Tako da ona građane Beograda ne košta ništa. Preuredili smo je u kancelariju i naredna tri meseca rešavamo probleme građana. Njih je mnogo, ali će se rešavati jedan po jedan. Pokretna kancelarija danas će obići i naselje Urovci, gde će zamenik gradonačelnika takođe pričati sa građanima o raznim problemima.

Vesić je govorio i o kandidaturi za mesto gradonačelnika prestonice.

- Gradonačelnik prestonice se od 2008. godine ne bira na direktnim izborima i u skladu sa rezultatima lokalnih izbora o prvom čoveku glavnog grada odlučivaće stranka. Nije moje da o tome razmišljam, moj posao je da radim najbolje što mogu u interesu građana i na to sam fokusiran - rekao je Goran Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)