PROLAZI KOD SAJMA GOTOVI DO KRAJA JULA: Majstori rade pothodnike u Bulevaru Vojvode Mišića, sledeće Terazije

A. V. V.

08. 07. 2021. u 07:52

RADOVI na rekonstrukciji podzemnih prolaza u Bulevaru vojvode Mišića kod Beogradskog sajma i dalje traju, iako su gradski čelnici još u aprilu najavili da će poslovi biti privedeni kraju za mesec i po dana.

ПРОЛАЗИ КОД САЈМА ГОТОВИ ДО КРАЈА ЈУЛА: Мајстори раде потходнике у Булевару Војводе Мишића, следећe Теразије

Foto Arhiva

Novi rok za završetak svih poslova na obnovi ovog pothodnika planiran je za kraj jula, a nadležni za avgust očekuju početak radova na obnovi prolaza na Terazijama kod hotela "Balkan".

Kako su za "Novosti" rekli u JP "Putevi Beograda", u podzemnom prolazu u Bulevaru vojvode Mišića trenutno se izvode radovi na sanaciji konstrukcije nadstrešnica sa zamenom obloge, a kako su precizirali, urađeno je pet od ukupno šest nadstrešnica.

- Radovi na poslednjoj nadstrešnici upravo počinju. Osim ovoga, u ovom prolazu su predviđeni i izvedeni sledeći radovi: sanacija i obnova zidnih i plafonskih obloga, sanacija stepenišnih gazišta, rekonstrukcija instalacije rasvete sa zamenom rasvetnih tela i sanacija slivničkih rešetki - navode u ovom preduzeću.

Do kraja jula, kada je predviđen završetak poslova, majstorima preostaje da stare i neispravne platforme za osobe sa invaliditetom zamene novim i da očiste grafite sa zidova prolaza.

Kako podsećaju u ovom preduzeću, ugovorom o javno-privatnom partnertstvu sa elementima koncesije predviđeni su radovi u sedam podzemnih prolaza u prestonici.

- U dva pothodnika na Novom Beogradu u Jurija Gagarina u Bloku 44 i u Bulevaru Mihajla Pupina kod Ušća radovi su završeni, osim ugradnje koso podiznih platformi za osobe sa invaliditetom, što se takođe očekuje u kratkom roku - najavljuju nadležni.

- Osim nabrojanih, izvodiće se radovi u prolazima u Nušićevoj ulici, kod Palate "Albanija", na Terazijama kod hotela "Balkan" i u prolazu kod Igumanove palate.

A prema trenutnim planovima, kako tvrde nadležni iz ovog gradskog preduzeća, i u zavisnosti od dobijanja potrebnih saglasnosti, očekuje se da se u avgustu započne sa radovima u prolazu na Terazijama kod hotela "Balkan".

OBNOVA Prolaz na Terazijama, Foto Z. Jovanović

ZIDOVI NA METI CRTAČA GRAFITA

IAKO su podzemni prolazi kod Ušća i u Ulici Jurija Gagarina nedavno rekonstruisani, nesavesnim građanima nije trebalo mnogo vremena da svežim sprejevima išaraju okrečene zidove. Šareni natpisi pojavili su se u pothodnicima samo dan posle završenih radova, a nemarni građani i narednim danima su nastavili da šaraju unutar ovih poteza, i pored upornog čišćenja nadležnih ekipa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda