НАЈУКУСНИЈИ ДОРУЧАК СВИХ ВРЕМЕНА: Попара из рерне се спрема брзо и лако од старог хлеба, а многи је зову и лењом питом
Ако не волите да спремате питу, а имате доста сувог хлеба, спремите ову попару на мало другачији начин.
10. 05. 2024. у 15:00
РЕЦЕПТ ЗА ПИКАНТНУ КОРЕЈСКУ ПИЦУ: Популарна је не само у Кореји, већ и широм света
Пикантна корејска пица са моцарелом је комбинација традиционалног корејског јела и најпознатијег италијанског специјалитета. Можда је разлог љуткасти сос који овај традиционални специјалитет чини незаборавним! Пикантна корејска пица је позната и под именом "пулкоги" а настала је по узору на чувено истоимено јело које се састоји од танко исеченог меса маринираног у сојином сосу, заслађивачима, ароматичним зачинима и сусамовом уљу.
09. 05. 2024. у 14:00
ЛЕЊА ПИТА СА МЕСОМ: Мекана и укусна, може да замени и ручак и вечеру
Све што вам је потребно да употпуните савршен дан који је пред вама, јесте један добар рецепт.
08. 05. 2024. у 19:00
КИФЛИЦЕ ПУЊЕНЕ ЧОКОЛАДОМ: Савршене у свако доба дана
Направите неодољиве чоколадне кифлице, идеалне су за сваку прилику.
08. 05. 2024. у 14:19
СЛАНИ ШТАПИЋИ СА СИРОМ: Једноставни, фини и хрскави
Мекано тесто у комбинацији са сиром освојиће вас на први залогај. Леп изглед и још лепши укус су довољни разлози да се мало потрудите и ово пециво умесите сами.
08. 05. 2024. у 07:00
НАПРАВИТЕ ПИКАНТНО ЈЕЛО ОД ПРЕОСТАЛИХ КУВАНИХ ЈАЈА: Предлажемо вам рецепт са куваним јајима какав до сада нисте пробали
Ако вам је досадила салата од куваних јаја, или стављање јаја у сендвиче, испробајте овај рецепт који потиче из Индије. Кувана јаја у комбинацији са ароматичним зачинима и сосом од парадајза су пун погодак за све који воле укусну, зачињену храну!
07. 05. 2024. у 14:00
СВЕЧАНА ПИТА СА КУВАНИМ ЈАЈИМА И ШУНКОМ: Толико укусна да јој сигурно нећете одолети
Хрскавих кора и сочног надева, прсте да полижете.
07. 05. 2024. у 13:00
ВРБОВАЧКА ПЕРА: Најстарија југословенска пита, од сира и кукурузног брашна
Најстарија пита од домаћих кора и сочног фила која се правила у доба старе Југославије.
30. 03. 2024. у 07:00 >> 13:10
СПРЕМИ СЕ ОЧАС ПОСЛА: Брза пита са спанаћем - Без брашна, идеална за све који имају проблем са глутеном
НЕМА тог рецепта којем се више обрадујемо од оног који изискује само сједињавање састојака, који одмах иду у рерну.
05. 04. 2024. у 07:00 >> 12:36
УСКРШЊЕ ПЕЦИВО У ОБЛИКУ ШАРГАРЕПЕ: Укућани неће одолети укусу, одмах ће нестати са трпезе
Ми вам предлажемо да за свечну ускршњу трпезу послужите пециво у облику шаргарепе које могу да направе и почетници у кухињи.
02. 05. 2024. у 07:00
ПОГАЧИЦЕ ОД КОПРИВЕ СА ЧИА СЕМЕНКАМА: Здрав пролећни рецепт
Здраве погачице, а мекане и укусне.
30. 04. 2024. у 07:00
КРОМПИР ПИТА СА СЛАНИНОМ, ЛУКОМ И ЈАЈИМА: Богата и изгледом и укусом
Печена кромпир пита са сланином, луком и јајима се традиционално спрема у Литванији поводом Ускрса.
29. 04. 2024. у 07:00
КИФЛИЦЕ МЕКАНЕ КАО ДУША: Два трика за пециво које ће вас одушевити
Код кифлица је најважније да буду укусне, мекане и да их има много, како би задовољила непца свих укућана, али и како би остао који комад за наредних дан или два.
28. 04. 2024. у 07:00
ПРОЈА СА МЕДОМ И ПУТЕРОМ: Премазана слатким преливом, неодољивог укуса
Када једном пробате проју са медом и путером пожелећете чешће да је спремате. Док је врућа, премазује се слатким преливом, а сваки залогај се топи у устима.
27. 04. 2024. у 15:00
ДОМАЋИ ХЛЕБ ПУЊЕН БЕЛИМ ЛУКОМ И СИРОМ: Савршен спој мириса и укуса
Умесите домаћи хлеб, али овај пут га напуните намазом од белог лука и сиром. Бићете одушевљени укусом.
27. 04. 2024. у 07:00
ПОСНА И СЛАТКА, МОРАТЕ ДА ЈЕ ПРОБАТЕ: Пита са гризом и сувим шљивама
У данима поста много је комбинација рецепата који ће улепшати вашу трпезу. Један од њих је и рецепт за питу од гриза и сувих шљива.
26. 04. 2024. у 13:00
РОЛ ПИТА СА МЕСОМ: Сочна и сласна, распаметиће све који је буду пробали
Залогаји који се памте у комбинацији без грешке.
25. 04. 2024. у 07:00
ХРСКАВИ ДОМАЋИ ХЛЕБ: Мекан изнутра, а најбоље од свега је што успева свима
Домаћи хлеб је увек боље решење од куповног. Можда делује компликовано за припрему, али је све поприлично једноставно.
24. 04. 2024. у 07:00
КРОАСАНИ СА СИРОМ И БЕЛИМ ЛУКОМ: Као из најбоље француске пекаре, а сигурно успевају из прве
Кроасан је француско пециво које се прави од лиснатог теста, а можете да га пуните сланим или слатким намазима, али исто тако можете да га једете и празног.
23. 04. 2024. у 07:00
ДОМАЋЕ КИФЛЕ ПУЊЕНЕ СВЕЖИМ ВОЋЕМ: Мекане и мирисне
Направите мекане кифле пуњене воћем које можете да једете и за доручак, вечеру, али и као ужину. Оно што је битно јесте да лепо умесите тесто како би кифле биле мекане.
22. 04. 2024. у 07:00
СЛАТКЕ РОЛНИЦЕ ОД ЦРВЕНОГ ВОЋА: За слатки почетак дана - Мекане и укусне, нећете престати да их једете
Домаћице често немају много идеја шта да направе за доручак или вечеру и задовоље укућане.
21. 04. 2024. у 07:00
ЖУ-ЖУ ПУЊЕН СИРОМ И СПАНАЋЕМ: Популарно пециво на мало другачији начин
За доручак или вечеру направите пуњени жу-жу који се пече само 15 минута. Да бисте направили овако укусан жу-жу потребано је да лиснато тесто напуните смесом од спанаћа и сира.
20. 04. 2024. у 07:00
СТАРОПЛАНИНСКА ПИТА ОД КОПРИВЕ: Фил је чиста ризница здравља
Старопланинска пита од коприве је толико укусна да ћете пожелети стално да је правите.
18. 04. 2024. у 07:00
НЕОДОЉИВИ КАПУШЊИК: Лепињице пуњене киселим купусом, толико укусне да вам ништа уз њих не треба
Оно што посебно фасцинира код капушњика, осим укуса, наравно, јесте и чињеница да се припрема на врло једноставан начин, тако да га могу припремати и мање искусне домаћице.
17. 04. 2024. у 07:00