НАЈУКУСНИЈИ ДОРУЧАК СВИХ ВРЕМЕНА: Попара из рерне се спрема брзо и лако од старог хлеба, а многи је зову и лењом питом
Ако не волите да спремате питу, а имате доста сувог хлеба, спремите ову попару на мало другачији начин.

Foto: Jutjub/Printskrin/Frida's Passion gr
Састојци:
- 12 парчића хлеба
- 2 главице црног лука
- 5-6 чена белог лука
- 10 чери парадајза
- 250 г паризера
- 250 г сира
- 250 г качкаваља
Прелив:
- 6 јаја
- 300 мл млека
- 4 кашике киселе павлаке
Зачини:
- Уље, со, бибер
Припрема:
На уљу продинстајте ситно сецкан црни лук, а онда и бели лук. После додајте насецкан парадајз и све измешајте. Додајте паризер и зачине и све сједините.
У посебну чинију умутите јаја, млеко, зачине и киселу павлаку.
У подмашћену тепсију ређајте суви хлеб, потом смесу са луком и паризером, па сир, па хлеб и све док не потрошите материјал. Касније све прелијте са смесом од јаја и млека, па оставите да хлеб упије све око 30 минута. После пеците попару у рерни на 180 степени Целзијуса још пола сата.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЛЕЊА ПИТА СА МЕСОМ: Мекана и укусна, може да замени и ручак и вечеру
08. 05. 2024. у 19:00

КРОМПИР ПИТА СА СЛАНИНОМ, ЛУКОМ И ЈАЈИМА: Богата и изгледом и укусом
29. 04. 2024. у 07:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)