СТРАЋАТЕЛА СУПА: Традиционални италијански оброк - Потребно је само неколико састојака, а чаробног је укуса

СТРАЋАТЕЛА СУПА: Традиционални италијански оброк - Потребно је само неколико састојака, а чаробног је укуса

СУПА страћатела је традиционална италијанска супа. Позната је по томе што је изузетно лагана и укусна, у питању је бистри бујон, обично од пилетине или било ког поврћа.

16. 04. 2024. у 09:00

КЛИН-ЧОРБА: Скромно јело за које вам је потребно минимално састојака, а успева и почетницима

КЛИН-ЧОРБА: Скромно јело за које вам је потребно минимално састојака, а успева и почетницима

Када не знате шта да припремите за ручак, клин-чорба је супер избор, јер већина људи састојке већ има код куће, па не морате ни до радње да идете. За ову чорбу вам није потребно месо, коцка супе ће решити све, а онда се помеша са запршком и резанцима. На крају се дода јаје.

12. 04. 2024. у 11:00

САЛАТА ОД ЛЕБЛЕБИЈА И КИСЕЛИХ КРАСТАВАЦА: Лаган оброк који можете послужите и као прилог

САЛАТА ОД ЛЕБЛЕБИЈА И КИСЕЛИХ КРАСТАВАЦА: Лаган оброк који можете послужите и као прилог

Салата од леблебија прави се тако што се леблебије пасирају до сличне конзистенције какву има туњевина. Вегански мајонез замењује типичан мајонез. Уз комбинацију укуса целера, мирођије, лука и першуна, за само неколико минута имате укусну салату.

10. 04. 2024. у 17:00

САВРШЕНА ЗА ПРВЕ ПРОЛЕЋНЕ ДАНЕ: Салата од карфиола, зелене бораније и тиквице

САВРШЕНА ЗА ПРВЕ ПРОЛЕЋНЕ ДАНЕ: Салата од карфиола, зелене бораније и тиквице

Салата од карфиола, зелене бораније и тиквице је добар избор за прилог уз главно јело, или једноставно можете да уживате у њеној свежини и изаберете је као лагану вечеру.

09. 04. 2024. у 11:00

БАВАРСКА ЧОРБА ОД КРОМПИРА И КОБАСИЦЕ: Њена припрема је врло једноставна, а одушевиће све праве гурмане

БАВАРСКА ЧОРБА ОД КРОМПИРА И КОБАСИЦЕ: Њена припрема је врло једноставна, а одушевиће све праве гурмане

Баварска кухиња синоним је за јаку домаћинску храну, која умногоме подсећа на нашу трпезу. Кобасице су незаобилазан део њихове традиције и спремају се на безброј начина.

28. 03. 2024. у 14:41

ПРОСТО СЕ ТОПИ У УСТИМА, А БЕЗ МЕСА ЈЕ: Чорба од сочива на турски начин (ВИДЕО)

ПРОСТО СЕ ТОПИ У УСТИМА, А БЕЗ МЕСА ЈЕ: Чорба од сочива на турски начин (ВИДЕО)

За црвено сочиво кажу да има гвожђа и влакана скоро исто као и пасуљ, с тим што се дупло брже кува и због тога је омиљено код домаћица. Заситно, здраво, а спрема се очас посла.

14. 03. 2024. у 12:00