ДОМАЋИ ХЛЕБ ПУЊЕН БЕЛИМ ЛУКОМ И СИРОМ: Савршен спој мириса и укуса
Умесите домаћи хлеб, али овај пут га напуните намазом од белог лука и сиром. Бићете одушевљени укусом.
Састојци:
- За тесто:
- 300 г брашна
- 135 мл топле воде
- 3 г сувог квасца
- 1,5 кашичица шећера
- 1 кашичица соли
- 1 јаје
- 2 кашике маслиновог уља
- За надев:
- 4 чена белог лука
- 50 г сланог путера
- 1/2 везе першуна
- 2 кашике маслиновог уља
- 120 г тврдог сира
- 1 жуманце
Припрема:
Умесите тесто
Сипајте топлу воду у посуду, па додајте квасац и шећер. Промешајте, а онда додајте и умућено јаје, па опет промешајте. Покријте и оставите да одстоји неких 10 минута. Затим додајте просејано брашно и со, па сипајте уље и умесите тесто. Обликујте лопту, ставите у посуду и покријте провидном фолијом. Оставите да надође неких сат времена.
Направите надев
У посуди помешајте ситно сецкани бели лук, путер собне темепратуре, сецкани першун и сипајте уље. Све састојке добро сједините. Сир изрендајте. Готово тесто развуците на побрашњеној површини, па премажите надевом од белог лука и поспите сиром. Уролајте (тако да добијете векну) и добро затворите прстима.
Пеците хлеб
Векну хлеба исеците на једнаке делове и поређајте један до другог у тепсију коју сте премазали путером. Покријте хлеб и оставите да одстоји 45 минута. Затим га премажите умућеним жуманцетом и пеците у загрејаној рерни на 180°Ц око пола сата. После 25 минута покријте алу фолијом и пеците још 5 минута.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОСВОЈИЋЕ ВАС ОД ПРВОГ ЗАЛОГАЈА: НААН ХЛЕБ, долази из Индије, а хрскав и посебан
08. 02. 2024. у 09:00
РАЗБИЈЕНЕ ТАБУ ТЕМЕ У СРБИЈИ: Да ли ће дете личити на родитеље ако је од донираних јајних ћелија (ВИДЕО)
Драгана Крстић из удружења "Шанса за родитељство" била је гост подкаста "Мислим да је важно."
08. 05. 2024. у 16:10
РУЧАК ВУЧИЋА И СИЈА У СЛИКАМА: "Ово је ваша кућа"
ПРЕДСЕДНИК Републике Србије Александар Вучић приредио је свечани ручак у част председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга и његове супруге професорке Пенг.
08. 05. 2024. у 18:49
ТРАГИЧНА СМРТ НАЈДЕБЉЕГ ЧОВЕКА: Умрла му мама и кренуо је да се гоји, вага показивала 200, па 300 кг и ту није стао
ТУЖНА прича најгојазнијег човека Британије, кога је тешка судбина навела да пронађе утеху у храни и тако сконча свој живот.
08. 05. 2024. у 19:06 >> 19:29
Коментари (0)