РОЛ ПИТА СА МЕСОМ: Сочна и сласна, распаметиће све који је буду пробали
Залогаји који се памте у комбинацији без грешке.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 г кора за питу
- За први фил
- 1 јогурт
- 1 павлака
- 5 кашика шећера
- 1/2 кашичице прашка за пециво
- 3 јајета
- 1 дл уље
- За други фил
- 500 г млевено месо
- 2 главице црни лук
- 4 чена белог лука
- бибер
- суви биљни зачин
- оригано
- млевена зачинска паприка
- уље
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени. У једној посуди умутите јаја па додајте павлаку, јогурт и уље. Додајте бршно помешано са прашком за пециво па мутите док се састојци не сједине. Ситно сецкан црни и бели лук динстајте док не омекша па додајте млевено месо. Динстајте 15 минута, па зачините и пробајте да видите, да ли је добро зачињено. Поделите паковање кора на по 3 ролата од 4 коре. Прве две коре премажите са 2 пуне кашике првог фила. Затим ставите трећу кору, на њу распоредите млевено месо и увијте у ролат. Поновите поступак за све ролате. На крају прелијте преко ролата остатак првог фила. Пеците у рерни загрејаној на 200 степени, док кора не порумени и не буде хрскава. Служите уз шољу јогурта или прилог по жељи.
(trpeza)
ЗЕЛЕНСКИ СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА ПОСЛАО ПОРУКУ ОЧАЈА: Руса је све више и више! Ситуација тешка и компликована
ПРЕДСЕДНИК Украјине Володимир Зеленски је изјавио да је ситуација на фронту тешка и компликована и да се повећава број руских снага.
20. 12. 2025. у 07:09
ОВО НИКАКО НЕ РАДИТЕ ДРУГОГ ДАНА СВЕТОГ НИКОЛЕ: Обичаји које многи верници не знају
СВЕТИ Никола или Никољдан је слава коју слави велики број верника у Србији. Често можемо чути да је то дан када или славите или идете на славу, па не чуди што се за овај дан везују бројни обичаји.
20. 12. 2025. у 08:41
ВИДИТЕ СНИМАК - ШУТИРАЈУ ГА: Вујадин Савић нападнут у Београду - усред тржног центра (ВИДЕО)
БИВШИ фудбалер Црвене звезде наводно је нападнут у једном тржном центру у Београду.
18. 12. 2025. у 22:08
Коментари (0)