НЕОДОЉИВИ КАПУШЊИК: Лепињице пуњене киселим купусом, толико укусне да вам ништа уз њих не треба

Новости онлине

17. 04. 2024. у 07:00

Оно што посебно фасцинира код капушњика, осим укуса, наравно, јесте и чињеница да се припрема на врло једноставан начин, тако да га могу припремати и мање искусне домаћице.

НЕОДОЉИВИ КАПУШЊИК: Лепињице пуњене киселим купусом, толико укусне да вам ништа уз њих не треба

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 паковање свежег квасца
  • 400 мл воде
  • 800 г брашна
  • 400 г наренданог киселог купуса
  • соли по укусу
  • мало шећера
  • мало уља за тесто
  • уље за пржење

Припрема:

Посебно је важно купус нарендати на ситно и обавезно га добро оцедити.

Уситните квасац и додајте мало шећера, па га оставите да надође.

Додајте остале састојке и замесите глатко тесто, па оставите да надође.

Након што надође, одвајајте мање комаде и од њих правите лоптице.

Сваку лоптицу растањите оклагијом, па ставите преко припремљени кисели купус, а онда поново од тог теста обликујте лоптицу.

Потом сваку поново растањите оклагијом и оставите да одстоји око 15 минута.

Добро загрејте уље у тигању и пржите са обе стране.

Капушњик је толико укусан да се може јести без икаквих додатака. Уверићете се и сами када га испробате.

(Ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ПОЈАВИО СЕ НОВИ СНИМАК! Ево како је Новак Ђоковић погођен флашом у главу (ВИДЕО)