КИФЛИЦЕ МЕКАНЕ КАО ДУША: Два трика за пециво које ће вас одушевити

Новости онлине

28. 04. 2024. у 07:00

Код кифлица је најважније да буду укусне, мекане и да их има много, како би задовољила непца свих укућана, али и како би остао који комад за наредних дан или два.

КИФЛИЦЕ МЕКАНЕ КАО ДУША: Два трика за пециво које ће вас одушевити

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuvajte sa Stašom

Састојци:

  • 1 кг меког брашна
  • 250 мл уља
  • 500 мл млека
  • 1 кесица сувог или коцкица свежег квасца 
  • 3 јаја
  • 3 кашике шећера
  • 2 кашичице соли
  • сусам за посипање

Припрема:

Млеко загрејте да буде млако, додајте шећер и квасац, па оставите да запени. Додајте потом со, два јаја и уље, све сједините, па постепено додајте брашно. Умесите глатко тесто.

Имајте у виду да ће због количине уља тесто бити мекано, али се неће лепити и биће веома захвално за рад.

Оставите тесто да нараста најмање сат времена на топлом.

После тог времена га поделите на два дела у две једнаке јуфке. Једну оставите са стране, а другу развијте у велики, што тањи круг. Исеците на троуглове, па их савијте у кифлице и густо поређајте у подмазани или папиром за печење обложени плех.

Јаје размутите и премажите сваку кифлицу, па обилно поспите сусамом.

Оставите да кифлице надолазе док се рерна греје. Док се пече прва тура, исто урадите са другом половином теста.

Пеците их око 20 минута на 200 степени. Печене их покријте чистом крпом и оставите да се мало охладе, па послужите.

Одличне су и уз слане и уз слатке намазе и додатке.

(Ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СКАНДАЛ У РИМУ: Новак Ђоковић погођен флашом у главу! (ВИДЕО)