
СЛАТКА ГИБАНИЦА СА ОРАСИМА: Идеалан спој хрскавог и сочног који се лако прави
Оваква гибаница се лако припрема, а још лепша постаје када се уједине мириси свежег теста, печених ораха и топле шоље чаја. Уз сваки залогај, уживаћете у контрасту текстура – споља хрскава, а изнутра невероватно сочна и мекана.
18. 01. 2025. у 15:00Новости онлине

КАКО НАЈБРЖЕ СКУВАТИ СЛАВСКО ЖИТО: Доносимо вам трик уз који ће свако зрно бити раскувано и растресито
Постоји трик којим можете убрзати кување славског жита и тако скратити време припреме. Све што је потребно да урадите је да дан раније потопите пшеницу у води и тако оставите док не кренете да је кувате сутрадан. На тај начин ће зрна омекшати и она ће се много брже скувати.
18. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

САВРШЕНА САЛАТА ЗА СЛАВУ: Одлично се слаже уз главно јело, а уштедеће вам доста времена
Ове године за славу пробајте мало другачији рецепт за купус салату. Ова салата, чији је главни састојак купус одлично иде уз печење. Можете је направити за славу, али може бити сервирана и за породични ручак. Ево како се спрема.
18. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

СТАРИ СРПСКИ РЕЦЕПТ: Пуњена вешалица је преукусна и свима успева
Иако можда делује, није је тешко направити.
18. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

ДАНАС ЈЕ СТРОГИ ПОСТ: Предлог јеловника за Крстовдан
Један од празника који Срби највише поштују је Крстовдан. Тог дана обавезан је строги пост.
17. 01. 2025. у 11:00 >> 08:43Новости онлине

ДА ОДУШЕВИТЕ ГОСТЕ ЗА СВЕЧАНОМ ТРПЕЗОМ: Ове године направите најбољи славски колач уз једноставне савете
Као и сваке године домаћице се труде да направе што боље славске колаче, а прављење савршеног колача може да буде изазов. Све домаћице се питају како да пронађу праве мере за колач, како да украси буду бели и оно најважније како да славски колач не попуца?
18. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

БОГОЈАВЉЕНСКЕ ПИХТИЈЕ: Спремају се на посебан начин по традиционалном рецепту
Српска православна црква и њени верници 19. јануара обележавају Богојављење, празник који са собом носи одређене обичаје и веровања. Једно од веровања која се везује за Богојављење јесте да се једу пихтије. Према традицији, пихтије се припремају на Крстовдан, када се обавезно пости, а једу се на Богојављење у част крштења Исуса Христа.
17. 01. 2025. у 16:00Новости онлине

НАПРАВИТЕ УКУСНУ ТОРТУ ЗА СВЕТОГ ЈОВАНА: Ледено царство је прави хит и десерт који ће да заузме централно место на славској трпези
Торта ледено царство за крсну славу Светог Јована је права магија на трпези.
17. 01. 2025. у 15:00Новости онлине

ЛИМУН КУГЛОФ: Направите сјајан, мирисан колач
Сјајан рецепт, брзо се прави, а укусан је толико да ћете се одушевити.
17. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

ПИЛЕЋЕ ЋУФТЕ СА ЊОКАМА: Идеалан ручак ако вам се једе нешто укусно
Пилеће ћуфте са њокама праве се у ароматичном белом сосу и додатно посипају качкаваљем.
17. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

ПИТА СА ТИКВИЦАМА И ТУЊЕВИНОМ: Једноставно се прави, а укус је фантастичан (ВИДЕО)
Испробајте одличан рецепт за најукуснију питу са тиквицама коју могу сви да направе.
17. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

ПРОТЕИНСКА САЛАТА БЕЗ МЕСА: Одлична идеја како да спремите здрав оброк
Изузетно је лака за припрему.
16. 01. 2025. у 16:43Новости онлине

ШТРУДЛА СА ОРАСИМА: Мирисна посластица мекана као душа, као она из бакине кухиње
Хладну штрудлу умотајте у провидну фолију и биће свежа неколико дана.
16. 01. 2025. у 15:00Новости онлине

ДА ПРСТЕ ПОЛИЖЕТЕ: Добро припремљен маринара или парадајз сос је први предуслов да вам свако јело успе (ВИДЕО)
Рецепт за маринара сос долази из Италије, тачније из Напуља. Ово је у принципу парадајз сос и користи се за многа јела. Италијанима је врло битно да се припреми како треба, а да бисте то постигли битно је да користите квалитетан пелат и да га дуго крчкате.
16. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

ПЛАЗМА КУГЛИЦЕ ПРЕЛИВЕНЕ ЧОКОЛАДОМ: Посластица пуна укуса која се једе у једном залогају
Плазма куглице су одличан десерт када немате много времена, а једе вам се нешто слатко.
16. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

МУСАКА ОД ПИЛЕТИНЕ И ТИКВИЦА: Направите најсочније и најкремастије јело које прија свима
Јело које се припрема брзо и једноставно.
16. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

ТУРСКЕ ЛЕПИЊЕ ИЗ ТИГАЊА: Савршено су мекане и одлично решење када немате хлеб у кући
Најлепше су топле, уз сир, а могу се јести и хладне уместо хлеба.
16. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

БАКЛАВА СА МАКОМ: Неодољиви класик за сва времена и прилике (ВИДЕО)
Баклава са маком спрема се изненађујуће брзо, а укус је прелеп.
15. 01. 2025. у 17:00Новости онлине

РУСКА САЛАТА: Омиљени зимски рецепт, савршен и за празничне, али и свакодневне трпезе
Руска салата спада у класике који се припремају за сваки свечани ручак или догађај. Без ње не може да се замисли ниједан празник ни слава. Оригиналну верзију салате измислио је 1860-их кувар белгијског порекла Лусијен Оливије, кувар Ермитажа, једног од најславнијих московских ресторана.
15. 01. 2025. у 15:00Новости онлине

ДУБАИ МАФИНИ: Мекани залогајчићи лепши и од чоколаде
Ако вам се допада вирална Дубаи чоколада, мафини инспирисани овом неодољивом посластицом с пистаћима су нешто незаобилазно ове године.
15. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

ЛАЗАЊЕ БОЛОЊЕЗЕ: Лак и једноставан рецепт за омиљени италијански специјалитет
Одвојте мало времена и одушевите породицу овим фантастичним јелом.
15. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

ТЕЛЕЋА ЧОРБА: Укус који ће вас окрепити и загрејати
Телећа чорба је крцата месом и поврћем, а можете да се служи пре ручка или као замена за главни оброк. Окрепиће ваш организам, а припрема је поприлично једноставна и брза. Обавезно месо прво пропржите јер ће тако бити укусније.
15. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

ЋЕВАПИ ПЕЧЕНИ У РЕРНИ: Праве се без муке, а имају фантастичан укус због прелива
Ручак који сви обожавају.
15. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

БЕЗГЛУТЕНСКА ТОРТА СА ЈАБУКАМА: По рецепту Џејмија Оливера, једноставан слаткиш за све прилике
Торта са јабукама по рецепту Џејмија Оливера је ароматична и препуна укуса.
14. 01. 2025. у 18:58Новости онлине