ИДЕЈА ЗА ПОСНИ РУЧАК:  Тестенина са белим луком, белим вином и прокељом

ИДЕЈА ЗА ПОСНИ РУЧАК: Тестенина са белим луком, белим вином и прокељом

Укусан посни рецепт за тестенину са белим вином и белим сосом од белог лука и печеним прокељом, за који је потребно свега 30 минута и десет састојака. Ово вегетаријанско јело је толико кремасто и укусно, да ће они који су заклети месождери да "олижу тањир".

30. 03. 2025. у 08:30

НАЈПОЗНАТИЈЕ ФРАНЦУСКО ЈЕЛО: Тартифлет са сланином и кромпиром

НАЈПОЗНАТИЈЕ ФРАНЦУСКО ЈЕЛО: Тартифлет са сланином и кромпиром

Назив потиче од арапске речи „тартифла“, што значи кромпир, а јело датира из 18. века, кад се први пут помиње у књигама кувара. Осим кромпира, лука и сланине, користи се и полумекани сир реблошон, али се може користити и камамбер или бри.

28. 03. 2025. у 10:00