РЕЦЕПТ ЗА НАЈЛЕПШУ ДОМАЋУ ПОГАЧУ БЕЗ ЈАЈА И КВАСЦА: Спрема се брзо и лако, а мирисом враћа у детињство

РЕЦЕПТ ЗА НАЈЛЕПШУ ДОМАЋУ ПОГАЧУ БЕЗ ЈАЈА И КВАСЦА: Спрема се брзо и лако, а мирисом враћа у детињство

Ова погача прави се без квасца и јаја, па нема чекања да тесто надође, а резултат је мекана унутрашњост и хрскава корица која ће одушевити свакога. Припрема је брза и лака, идеална за тренутке када вам треба укусан хлеб без пуно труда.

24. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

КИФЛИЦЕ СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ: Мекани и укусни залогаји, којима нико не може да одоли

КИФЛИЦЕ СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ: Мекани и укусни залогаји, којима нико не може да одоли

Верујемо да овакве кифлице још увек нисте пробали, па је време да ту грешку исправите и обрадујете укућане овим дивним кифлицама. Служите их топле, уз павлаку или јогурт.

23. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

ОРИГИНАЛНА ИТАЛИЈАНСКА ЋАБАТА: Хрскави шупљикави хлеб који је идеалан за брускете и сендвиче

ОРИГИНАЛНА ИТАЛИЈАНСКА ЋАБАТА: Хрскави шупљикави хлеб који је идеалан за брускете и сендвиче

Реч "циабатта" у преводу значи папуча, а име је добила јер својим обликом мало подсећа на старинске папуче. Како је француски багет постајао све више популаран и у Италији, тамошњи пекари су одлучили да направе хлеб, који ће им такође служити за сендвиче. Па се сендвич са ћабатом, зове панини. Основни састојци ћабате су пшенично брашно, маслиново уље, квасац, со и вода. За њен шупљикави изглед је веома битно да се тесто не меси већ развлачи и преклапа.

21. 02. 2025. у 11:36Jована Васић

ПЕЧЕНЕ ЗА САМО 30 МИНУТА: Мекане и кремасте бухтле са сиром по арапском рецепту (ВИДЕО)

ПЕЧЕНЕ ЗА САМО 30 МИНУТА: Мекане и кремасте бухтле са сиром по арапском рецепту (ВИДЕО)

БУХТЛЕ су посластица која је обележила многа детињства. Најчешће смо их јели са домаћим пекмезом, било од шљива или марелица, али су биле укусне и саме, само посуте шећером у праху.

06. 02. 2025. у 09:00