
ИТАЛИЈА НИКАД НИЈЕ БИЛА БЛИЖА: Шпагете карбонара, уживање у сваком залогају
Кад помислите на Италију сигурни смо да одмах на уму имате и шпагете, а карбонара су сам синоним ове земље. Са хрскавом сланиницом, толико су укусне да нећете моћи да станете кад почнете да их једете.
12. 04. 2025. у 08:30

ДОМАЋИ ХЛЕБ ОД БАТАТА: Сочан и мекан, правићете га стално
Прави се лако, а прави је рај за непца.
12. 04. 2025. у 07:00

ПОХОВАНИ РОЛАТ ОД МЛЕВЕНОГ МЕСА: Укусан оброк којем нећете одолети
Наш предлог за данашњи ручак.
11. 04. 2025. у 16:00

ОВАКО ИТАЛИЈАНИ ПРАВЕ КУГЛОФ ЗА ВАСКРС: Невероватно је једноставан за припрему, а укус ће вас одушевити
За Васкршње празнике Италијани имају обичај да спремају слатки куглоф у чију средину стављају шарена јаја - тако им десерт уједно буде и декорација за сто.
11. 04. 2025. у 14:30

САЛАТА СА МЛАДИМ ЛУКОМ И ПАВЛАКОМ: Савршен прилог уз печење
Ако тражите свежу пролећну салату и нешто што би вам добро дошло као прилог уз васкршњу трпезу, имамо прави рецепт. Спремите лагану али веома укусну салату од младог лука, павлаке и фете и ваши укућани ће вам бити захвални.
11. 04. 2025. у 13:00

КАПРЕЗЕ ТОРТА: Очаравујућа италијанска чоколадна посластица
Са романтичног италијанског острва Капри потиче и један посебан слатки специјалитет – торта капрезе.
11. 04. 2025. у 11:30

ПРИРОДНО ДО НАЈЛЕПШИХ БОЈА: Четири методе за фарбање црвених јаја - Испашће вам најбоља
Фарбање ускршњих јаја један је од најлепших и најстаријих обичаја у вези са Васкрсом.
11. 04. 2025. у 10:00

СОЧНЕ ШНИЦЛЕ У БИБЕР СОСУ: Јело као из најбољег ресторана
Било да желите да импресионирате госте или једноставно припремите врхунски оброк за своју породицу, бибер шницле су прави избор. Овај француски класик спаја сочан бифтек са хрскавом корицом од бибера и богатим, кремастим сосом од коњака.
11. 04. 2025. у 08:30

СЛАНИ РОЛАТ СА СИРОМ И ГРИЗОМ: Рецепт за домаће пециво који мора да има свака кућа
Ако имате при руци паковање кора за питу, нећете одолети и направићете сласни домаћи ролат са сиром и гризом чим прочитате рецепт.
11. 04. 2025. у 07:00

КАО У ГРЧКОЈ: Сутлијаш са мастиком
Традиционално грчко алкохолно жестоко пиће одлично се "сналази" у сутлијашу после ког вас неће болети глава.
10. 04. 2025. у 16:00

ТРИ НАЈВАЖНИЈА ТРИКА ЗА НАЈБОЉИ ШЛАГ: Биће чврст, а посластице савршене, ове ствари су кључне
Чврст и укусан шлаг није нешто што увек пође за руком, али постоје трикови са којима не можете да погрешите.
10. 04. 2025. у 14:30

ПРОСТО КАО (ЗАПЕЧЕНИ) ПАСУЉ: Сличан пребранцу, а укусно јело коме нећете одолети
Налик на пребранац, али ипак мало модификован, овај рецепт гарантује сласно јело после ког сасвим сигурно нећете остати гладни.
10. 04. 2025. у 13:00

АВОКАДО САЛАТА: Једноставна, а здрава
Свежа, сочна и лагана, а једноставно се припрема.
10. 04. 2025. у 11:30

ХИЛАНДАРСКА ТОРТА: Краљица чоколадних посластица са Свете Горе, кремаста и преукусна
Рецепт је веома стар, а добвија се посластица која се не одбија.
10. 04. 2025. у 10:00

ЈОШ БОЉА НЕГО СА РОШТИЉА: Ролована пилетина, сочан и сластан ручак
Маринирајте је једно вече раније и сутрадан спремите за тили час, у рерни. Овако припремљена укуснија је од било ког роштиљског меса!
10. 04. 2025. у 08:30

ЦАРСКА ПИТА: Најједноставнија, а најукуснија, омиљена на свим трпезама
Царска пита је идеалан избор за јутарњи оброк, једноставна за припрему, хранљива и савршена за све узрасте. Овај брзи рецепт са кукурузним брашном и богатством сира, шунке и поврћа одушевиће целу породицу!
10. 04. 2025. у 07:00

СКОНСИ: Феноменалне и слатке погачице са чоколадом распаметиће све
Традиционалне енглеске погачице са чоколадом нико не одбија, по рецепту без мане.
09. 04. 2025. у 16:00

МАЂАРСКА ДОБОШ ТОРТА: Савршена посластица за сваку прилику, буди носталгију
Ова торта пореклом је из Мађарске, а позната је по путерастим корама и филу. Изузетно богатог и раскошног укуса, добош торта је идеална за послуживање у свечаним приликама.
09. 04. 2025. у 14:30

КРЕМ СУПА ОД КАРФИОЛА: Фантазија сваког љубитеља оваквог ручка
Карфиол као главна намирница крем супе је пун погодак. Од овога се сласно можете најести и не треба вам ништа након овог јела. Но, то је делом и због тога што она брзо освоји све симпатије за столом. Рецепт је врло једноставан и уживаћете у припреми овог јела.
09. 04. 2025. у 13:00

НАПРАВИТЕ ПАСТУ СА ЦЕЗАР САЛАТОМ: Преукусан, здрав и брзински ручак
Паста са цезар салатом се прави брзо, врло је богата различитим укусима и можете да је прилагођавате по жељи.
09. 04. 2025. у 11:30

КАКО СЕ ПРАВИ ДОМАЋА МАСТ: Која сваком јелу даје посебан шмек
Шмалц (Schmaltz) је маст која се прави од пилеће или ћуреће масноће, као и од кожице.
09. 04. 2025. у 10:00

САМО ЗА ПРАВЕ ГУРМАНЕ: Гулаш са печуркама
Кад замирише сланиница одмах вам пође вода на уста, а још кад је додате у гулаш са шампињонима, ух, нема тога ко ће му одолети!
09. 04. 2025. у 08:30

ПИТА ОД ПАЛАЧИНКИ И СИРА: Прави специјалитет који ће вас одушевити укусом
Палачинкама ретко ко може да одоли, али вероватно да их нисте често, а ни много јели у облику пите, зато испробајте овај рецепт.
09. 04. 2025. у 07:00

МЕКАН И СОЧАН КОЛАЧ ОД ГРИЗА: Припремљен по традиционалном турском рецепту, одушевиће вас једноставношћу и богатим укусом
Турски колач је једноставан и укусан десерт који је одличан избор за све љубитеље брзе и слатке хране. Са гризом, овај колач је изузетно сочан и укусан, а припрема се без много труда.
08. 04. 2025. у 14:30