СМОЧАНИ КАЧАМАК По старом црногорском рецепту, класик који никада не досади
ОСВОЈИЋЕ све који буду пробали, сластан доручак који ћете правити стално.

Фото Shutterstock
Састојци:
* 2 кромпира
* 1 шоља кукурузног брашна
* 1 равна кашичица соли
* око 600 мл воде
* 800 дл млека
* 2 пуне кашике старог кајмака
* 2 кашике киселе павлаке
Напомена: Време кувања је око 40 минута.
Припрема:
Ољуштите кромпир па га исеците на мање комаде и ставите у слану воду да се кува.
Након што вода проври, додајте кукурузно брашно, али не мешајте. Нека кључа тако 10 ак минута.
Смањите температуру и оставите на лаганој ватри око 30 мин и мање. Пустите да течност мало испари, па ако је има превише слободно мало одлијте.
Истуците масу дрвеном варјачом да се потпуно сједине кромпир и брашно. Онда скините са рингле на пар минута.
Засебно у шерпицу сипајте млеко, додајте кајмак и павлаку па укључите ринглу да се све истопи и сједини.
Томе додајте качамак, промешајте и сачекајте да проври. Скините са рингле и сервирајте.
Пријатно!
(Trpeza)
Препоручујемо

МОЛДАВИЈА ДОНЕЛА ОДЛУКУ ВЕЗАНУ ЗА СРБИЈУ: Ограничили увоз ове намирнице из наше земље
ВЛАДА Молдавије донела је одлуку о привременом ограничењу увоза шећера из Србије, уз образложење да на тај начин жели да заштити домаћу производњу и стабилизује тржиште.
10. 10. 2025. у 13:22

РУСИ ОТКРИЛИ ЧИМЕ СУ СИНОЋ ГАЂАЛИ УКРАЈИНУ: "Одговор на терористичке ударе по цивилним објектима"
РУСКЕ оружане снаге током ноћи извеле су масовни напад на енергетске објекте који напајају војно-индустријски комплекс Украјине, саопштило је Министарство одбране Русије.
10. 10. 2025. у 14:48

"ОТЕЋЕ ВАМ ДЕЦУ! Мирјана Бобић Мојсиловић упозорила родитеље
"ЗАТО, родитељи, док још није касно, зграбите своју децу и забавите их сами!"
09. 10. 2025. у 10:15
Коментари (0)