СМОЧАНИ КАЧАМАК По старом црногорском рецепту, класик који никада не досади

Novosti online

14. 03. 2024. у 17:00

ОСВОЈИЋЕ све који буду пробали, сластан доручак који ћете правити стално.

СМОЧАНИ КАЧАМАК По старом црногорском рецепту, класик који никада не досади

Фото Shutterstock

Састојци:

* 2 кромпира
* 1 шоља кукурузног брашна
* 1 равна кашичица соли
* око 600 мл воде
* 800 дл млека
* 2 пуне кашике старог кајмака
* 2 кашике киселе павлаке

Напомена: Време кувања је око 40 минута.

Припрема:

Ољуштите кромпир па га исеците на мање комаде и ставите у слану воду да се кува.

Након што вода проври, додајте кукурузно брашно, али не мешајте. Нека кључа тако 10 ак минута.

Смањите температуру и оставите на лаганој ватри око 30 мин и мање. Пустите да течност мало испари, па ако је има превише слободно мало одлијте.

Истуците масу дрвеном варјачом да се потпуно сједине кромпир и брашно. Онда скините са рингле на пар минута.

Засебно у шерпицу сипајте млеко, додајте кајмак и павлаку па укључите ринглу да се све истопи и сједини.

Томе додајте качамак, промешајте и сачекајте да проври. Скините са рингле и сервирајте.

Пријатно!

(Trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи

"МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ" Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи

ЈУЖНА Европа суочава се са жестоким топлотним таласом - температуре прелазе 40 степени Целзијуса, а у шпанској покрајини Уелва измерено је рекордних 46 степени, што је највиша јунска температура у историји земље. Истовремено, Италија, Грчка, Португалија и Западни Балкан такође бележе рекордне врућине, праћене шумским пожарима и људским жртвама.

01. 07. 2025. у 11:45

Коментари (0)

ВЕЧЕРИ ТЕАТРА У СРЦУ ГРАДА: Завршен први MozzART позоришни фестивал