ОБРОК САЛАТА СА ПРШУТОМ: Морате да пробате ово савршенство, и постаћете заљубљеник ове салате

Новости онлине

06. 03. 2024. у 07:00

Оброк салата са пршутом је сочна, изгледа као да је из ресторана и јачег је укуса од мимоза салате.

ОБРОК САЛАТА СА ПРШУТОМ: Морате да пробате ово савршенство, и постаћете заљубљеник ове салате

Фото Shutterstock

Оброк салата са пршутом се слаже у слојевима и чува у фрижидеру.

Састојци:

  • 350 г кромпира
  • 1 лук
  • 7 јаја
  • 250 г пршуте
  • 150 г мајонеза
  • Со и бибер по укусу
  • 1 кашичица сирћета
  • пола кашичице соли
  • 1 кашичица шећера

Припрема:

За оброк салату са пршутом кромпир скувајте са љуском и охладите. Тврдо скувајте јаја и охладите. Лук исеците на танке четвртине и пребаците у чинију. У лук додајте со, шећер, сирће и прелијте кључалом водом. Пустите да се лук потпуно натопи у маринади. Нарендајте кувани кромпир на крупно ренде. Одвојите кувана јаја на жуманца и беланце. На ситно нарендајте жуманца и беланце одвојено.

Узимите стаклену тепсију или чинију у којој ћете држати салату. Као први слој, положите половину ренданог кромпира. Лагано посолите, додајте црни бибер и премажите мајонезом. Оцедите маринаду од лука. На кромпир ставите половину киселог лука. Затим положимо половину нарибаних беланаца. Овај слој је лагано сољен и премазан мајонезом. Следећи слој су само жуманца. Пршуту исеците на коцкице и ређајте у последњем слоју, а затим понављајте све слојеве испочетка, од кромпира.

Завршни слој салате је пршута. Оставите готову салату да одстоји неколико сати у фрижидеру. Уживајте у оброк салати са пршутом!

(Stvarukusa Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СКАНДАЛ У УЈЕДИЊЕНИМ НАЦИЈАМА: Погледајте шта је учинио представник Израела (ВИДЕО)