РЕЗАНЦИ СА МАКОМ: Јело које нас враћа у детињство када се припремало као главно јело у коме смо сви уживали

Новости онлине

04. 03. 2024. у 18:55

Уколико нисте имали прилику да пробате чувене резанце са маком сада је право време.

РЕЗАНЦИ СА МАКОМ: Јело које нас враћа у детињство када се припремало као главно јело у коме смо сви уживали

Фото Shutterstock

Припрема је врло једноставна, па уколико немате идеју шта да направите ових дана ово је рецепт који морате да пробате.

Састојци:

  • 400г резанаца или макарона
  • 150г млевеног мака
  • 3 кашике врелог млека
  • 50 мл млека
  • 2 ванилин шећера
  • 5-6 кашика уља
  • рендана кора једног лимуна
  • вода да се скувају резанци
  • кашичица соли

Припрема:

Воду посолите и ставите да прокључа. Затим додајте резанце, промешајте да се не залепе за дно. Када прокувају, склонити са шпорета и оставити поклопљено да резанци омекшају око 10-так минута. Процедите их и исперите хладном водом, тако неће бити лепљиви.

Мак прелијте врелим млеком, додајте уље, шећер и ванилин шећер, корицу лимуна.Све добро промешајте и сједините са резанцима.

(Stvarukusa mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НА САМО ДВА САТА АВИОНОМ ОД БЕОГРАДА: Одлична дестинација за летовање - сви детаљи резервације и аранжмана