ПИЛЕЋИ СУВЛАКИ СА СОСОМ И ПОВРЋЕМ: Лагано и укусно јело, коме нико неће одолети
Ако желите да направите мало другачији ручак, онда је наш предлог да испробате рецепт за сувлаки. Такође, ово јело можете да служите и за вечеру.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За пилеће ражњиће:
- 450 г пилећих филета исечених на коцкице
- 2 кашике лимуновог сока
- 3 кашике маслиновог уља
- 1 кашичица сушеног оригана
- 1 кашичица соли
- 1/4 кашичице црног бибера
- 2 чена белог лука, врло ситно исецкана
За умак од јогурта:
- 240 г грчког јогурта
- 120 мл павлаке
- со и бибер по укусу
- 120 г врло ситно насецканог краставца
- 60 г ситно насецканог свежег першуна
За поврће:
- 180 г врло ситно исецканог краставца
- 180 г врло ситно исецканог парадајза
- 2 кашичице лимуновог сока
- 1 кашика маслиновог уља
- 2 кашике ситно сецканог першуна
- со и бибер по укусу
Припрема:
Како бисте припремили пилетину на овај начин, прво припремите ражњиће. Помешајте сок од лимуна, маслиново уље, оригано, со, бибер и бели лук, заједно са 1 кашиком воде, у чинији. Додајте комаде пилетине и промешајте их. Маринирајте најмање 10 минута или до 1 сат.
Загрејте грил тигањ на средњој ватри. Извадите пилетину из маринаде и навуците коцке пилетине на 4 ражњића. Ставите пилетину на грил тигањ и пеците 5 минута са сваке стране или док се пилетина не испече.
Након тога направите умак од јогурта тако што ћете да помешајте грчки јогурт, павлаку, краставац и першун. Зачините сољу и бибером по укусу. Оставите у фрижидеру до сервирања.
Потом припремите поврће тако што ћете да помешате парадајз, краставац и першун у чинији. Умешајте лимунов сок и маслиново уље. Зачините по укусу сољу и бибером. Оставите у фрижидеру до сервирања. Сервирајте пилеће ражњиће са сосом од јогурта и поврћем.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

МАКАРОНИ ЗАПЕЧЕНИ СА БОРАНИЈОМ И СИРОМ: Једноставно и лагано јело за целу породицу
15. 04. 2025. у 08:30

МУСАКА СА ПАТЛИЏАНОМ И ШАМПИЊОНАМА: Савршено сочна, препуна соса и идеална за ручак
13. 04. 2025. у 08:30

ЗАПЕЧЕНИ МЛИНЦИ СА ЋУРЕТИНОМ: Савршенство укуса чак и за избирљиве
16. 04. 2025. у 07:00

ПОХОВАНИ РОЛАТ ОД МЛЕВЕНОГ МЕСА: Укусан оброк којем нећете одолети
11. 04. 2025. у 16:00

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку
ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.
29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21
Коментари (0)