РОЛАТ ПИТА СА МЕСОМ: Хрскава кора, сочан фил - укус коме је немогуће одолети
Ролат пита са месом је савршен избор када желите нешто издашно, укусно и лепо на изглед.

ФОТО: Novosti
Хрскава кора, сочан фил и практичан облик чине је идеалном за доручак, вечеру или послужење гостима. Данас са вама делимо проверен рецепт који увек успева.
Састојци
За фил:
500 г кора за питу
500 г млевеног меса
2 главице црног лука
1 празилук
уље по потреби
зачин
1 касичица соли
бибер
За прелив:
2 јајета
1 чаша јогурта
1 чаша од јогурта уља
1 чаша од јогурта брашна
1 кесица прашка за пециво
1 кашичица соли
Припрема
Фил: Црни лук ситно исецкати, па пропржити на уљу, додати месо, со, зачин и бибер. Када је месо добро упржено оставити фил са стране.
Прелив: У умућена јаја додати јогурт, брашно, уље со и пециво.
Коре поделити за ролате - по четри коре. Све коре премазати преливом, а на последњу кору ставити фил од меса.
Увити коре у ролат. Премазати сваки ролат са преливом и посути сусамом.
Пећи ролат питу на 200 степени око 30 минута.
Пријатно!
Препоручујемо

ХРСКАВА И СЛАСНА ПИЦА ПОГАЧА: Савршен спој традиционалног и модерног (ВИДЕО)
01. 07. 2025. у 07:00

ЗДРАВЉЕ НА ТАЊИРУ: Домаћа хељдопита која осваја укусом (ВИДЕО)
26. 06. 2025. у 07:00

САВРШЕН СПОЈ ТРАДИЦИЈЕ И УЖИТКА: Пита са сиром и шунком (ВИДЕО)
22. 06. 2025. у 07:00

МОЛДАВИЈА ДОНЕЛА ОДЛУКУ ВЕЗАНУ ЗА СРБИЈУ: Ограничили увоз ове намирнице из наше земље
ВЛАДА Молдавије донела је одлуку о привременом ограничењу увоза шећера из Србије, уз образложење да на тај начин жели да заштити домаћу производњу и стабилизује тржиште.
10. 10. 2025. у 13:22

РУСИ ОТКРИЛИ ЧИМЕ СУ СИНОЋ ГАЂАЛИ УКРАЈИНУ: "Одговор на терористичке ударе по цивилним објектима"
РУСКЕ оружане снаге током ноћи извеле су масовни напад на енергетске објекте који напајају војно-индустријски комплекс Украјине, саопштило је Министарство одбране Русије.
10. 10. 2025. у 14:48

"ОТЕЋЕ ВАМ ДЕЦУ! Мирјана Бобић Мојсиловић упозорила родитеље
"ЗАТО, родитељи, док још није касно, зграбите своју децу и забавите их сами!"
09. 10. 2025. у 10:15
Коментари (0)