КИФЛИЦЕ СА СИРОМ ОД ГОТОВИХ КОРА: Рецепт за пециво идеално за вечеру, или доручак
Кифлице се лако праве, а могу бити одличан доручак или вечера.

Foto: Jutjub/Printskrin/
Састојци:
- 500 г коре за питу
- 4 јајета
- 80 мл уља
- 180 мл јогурта
- 100 мл киселе воде
- 1 кесица прашка за пециво
За надев:
- 200 г ситног сира
За посипање:
- По жељи сусам
Припрема:
Умутити јаја, јогурт, киселу воду и со. Узети једну кору, прелив намазати четкицом по целој кори, преко ставити другу кору и поново намазати. Тако поређати 4 коре и последњу премазати преливом. Коре пресећи на пола, па сваку половину на још пола, а добијене четвртине пресећи дијагонално. На троугао ставити мало ситног сира и уролати у кифлицу. Поређати их у подмазан плех, премазати преосталим преливом и посути сусамом. Пећи на 180 степени у загрејаној рерни око 20 минута.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОСНЕ КИФЛИЦЕ СА СПАНАЋЕМ: Једноставан рецепт за било које доба дана
20. 12. 2024. у 07:00

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА КИФЛИЦЕ СА КОКОСОМ: Једноставне и преукусне
20. 01. 2025. у 15:00Новости онлине

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)