ТОРТИЉА ПИТА СА ПОВРЋЕМ: Освојиће вас на први залогај
Тортиља пите се праве једноставно и на брзину, па су одличан предлог када су напољу врућине. Постоји пуно различитих рецепата за тортиља пите, а ми вам доносимо најбољи.

Фото Printskrin Youtube/кухиња Валентина Машковић
Састојци:
- 1 броколи
- 1 кашика путера
- 1 црни лук
- 1 паприка
- 1 кашичица италијанског зачина
- 2 чена белог лука
- 3 јајета
- 300 мл неутралне павлаке
- 50 г фета сира
- 1 тортиља
- 150 г тврдог сира
- пармезан
Припрема:
У тигању истопите путер, па сипајте мало уља. Додајте броколи исечен на цветове и промешајте. Затим додајте ситно сецкани црни и млевени бели лук. Посолите и побиберите, па додајте ситно сецкану паприку и поспите италијански зачин. Пржите док поврће не омекша. У другој посуди умутите јаја која сте посолили и побиберили са павлаком за кување. У ту смесу додајте издробљени фета сир и промешајте. У тепсију ставите тортиљу, тако да покрије и ивице. Поспите рендани сир и пармезан, па поређајте пржено поврће. Преко сипајте смесу од јаја и поново поспите сиром. Пеците у загрејаној рерни на 180 °C око 25 минута.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)