СМОЧАНИ КАЧАМАК По старом црногорском рецепту, класик који никада не досади
ОСВОЈИЋЕ све који буду пробали, сластан доручак који ћете правити стално.
Састојци:
* 2 кромпира
* 1 равна кашичица соли
* око 600 мл воде
* 800 дл млека
* 2 пуне кашике старог кајмака
* 2 кашике киселе павлаке
Напомена: Време кувања је око 40 минута.
Припрема:
Ољуштите кромпир па га исеците на мање комаде и ставите у слану воду да се кува.
Након што вода проври, додајте кукурузно брашно, али не мешајте. Нека кључа тако 10 ак минута.
Смањите температуру и оставите на лаганој ватри око 30 мин и мање. Пустите да течност мало испари, па ако је има превише слободно мало одлијте.
Истуците масу дрвеном варјачом да се потпуно сједине кромпир и брашно. Онда скините са рингле на пар минута.
Засебно у шерпицу сипајте млеко, додајте кајмак и павлаку па укључите ринглу да се све истопи и сједини.
Томе додајте качамак, промешајте и сачекајте да проври. Скините са рингле и сервирајте.
Пријатно!
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПУТИН ИМЕНОВАО ШОЈГУА: Ево коју ће нову функцију обављати бивши министар одбране Русије
ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин именовао је Сергеја Шојгуа за секретара Савета безбедности Русије.
12. 05. 2024. у 20:42
ТЕРОР СЕ СМУЧИО И ИЗРАЕЛЦИМА Шок на америчкој Си-Ен-Ен: Приказани логори за Палестинце смештене у војним базама у пустињи
ПРАВО из "ведрог медијског неба" на Си-Ен-Ен је у петак емитован подужи ТВ прилог о злоставању палестинских затвореника у Војној бази Сде Теиман у пустињи Негев, а потврђено је и да се друге две израелске касарне базе Анатот и Офер на окупираној Западној обали користе за тамничење Палестинаца.
12. 05. 2024. у 20:51
АКО НЕКОМ ПОЗАЈМИТЕ ОВУ КЊИГУ, НЕ ОЧЕКУЈТЕ ДА ВАМ ЈЕ ВРАТИ!
Спремите се за путовање кроз тамни подземни свет за који до сада нисте знали.
09. 05. 2024. у 11:33
Коментари (0)