РЕЦЕПТ ЗА НАЈБОЉИ КАКАО КРЕМ ЗА ТОРТЕ И КОЛАЧЕ: Лако се прави и нису вам потребни посебни и скупи састојци
Важан аспект за добар какао крем је управо избор састојака. Користите квалитетан путер са високим процентом масти, јер игра важну улогу за текстуру крема. Потребно је да користите и какао прах са више од 55% какао масе. Ово је важно и за укус, али и за боју крема.
Састојци:
- 3 јајета средње величине
- 150 г шећера
- 30 г горког какао праха
- 250 г путера са више од 80% масти
- 1 кашичица ароме рума
- Прстохват соли
Припрема:
Ставите велики лонац на ватру и сипајте воду у њега. Одозго ставите мању шерпу, тако да дно не додирује воду. Убаците јаја, со и шећер и мешајте док смеса не постане хомогена. Ставите шерпу са мешавином јаја у шерпу са водом, угасите ватру. Наставите да мешате мешавину јаја метлицом или лопатицом 7-8 минута. Смеса ће добити кремасту текстуру.
Након кључања, искључите ватру и склоните посуду са кремом од јаја на решетку за хлађење. На врх додајте просејани какао прах. Одмах га убаците у крем и добро промешајте. Пустите да се мало стегне, па додајте арому рума. Док се крем од јаја са какаом хлади, миксером можете умутити путер да буде кремаст. Убаците у охлађени крем, мало по мало и снажно мешајте мутилицом. Крем охладите барем пола сата пре коришћења.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СЛАТКИ НАМАЗ ОД ЛИМУНА И ЈАЈА: Одушевиће вас текстура намирница
07. 05. 2024. у 14:54
ДИНАСТИЈА ТОРТА ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ: Раскошна, кремаста, преукусна
18. 04. 2024. у 15:00
ДА СЕ ЛИКВИДИРА КАО ТЕРОРИСТА: Из Москве открили шта ће бити са Зеленским након капитулације Кијева
НАКОН капитулације Кијева, председник Украјине Владимир Зеленски требало би да се ухапси, а затим да му се суди, или да се ликвидира као терориста, рекао је данас за ТАСС заменик председника Савета безбедности Дмитриј Медведев.
20. 05. 2024. у 17:14
ЗЕЛЕНСКИ ПОСЛАО ПОРУКУ ПЛЕНКОВИЋУ: Хрватски премијер му ово никада неће заборавити
ПРЕДСЕДНИК Украјине Владимир Зеленски честитао је премијеру Хрватске Андреју Пленковићу трећи премијерски мандат и изразио му захвалност на доследној подршци Украјине.
20. 05. 2024. у 16:12
КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)
ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.
20. 05. 2024. у 11:53
Коментари (0)