ПОСНЕ ПАПРИКЕ СА ПРОСОМ: ''Овако укусне још нисам јела''- поручује бака ( ВИДЕО)

Novosti online

26. 06. 2023. у 09:00

УКОЛИКО ову верзију паприка још нисте пробали, шта чекате?

ПОСНЕ ПАПРИКЕ СА ПРОСОМ: Овако укусне још нисам јела- поручује бака ( ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

ПОСНЕ ПАПРИКЕ СА ПРОСОМ - потребно је:

1 лонче од 200 г проса

1 веза младог лука црног
мало белог лука
1 већа шаргарепа рендана
зачин, млевена паприка
млевени бибер
по жељи јаје
уље
1 парадајз
200 мл парадајза

Foto: Bakina kuhinja

 

ПОСНЕ ПАПРИКЕ СА ПРОСОМ - припрема:

На уљу пропржити сецкан лук и рендану шаргарепу, додати добро опран просо, суви зачин, млевени бибер, бели лук у гранулама по жељи. Све измешати. 

Пунити паприке и затварати круговима парадајза. Сипати 200 мл куваног парадајза и толико воде.

Foto: Bakina kuhinja


Ако желите гушћи сос додајте кашичицу брашна у парадајз. Још мало уља одозго, и поклопите и у рерну на 220 степени 50-60 минута. 
Врхунско јело, као прилог може пире од кромпира.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДОДИК ЗА РУСКЕ МЕДИЈЕ: Одржаћемо референдум о независности Републике Српске

ДОДИК ЗА РУСКЕ МЕДИЈЕ: Одржаћемо референдум о независности Републике Српске

ОДРЖАЋЕ се референдум о независности Републике Српске од Босне и Херцеговине, а његов датум биће тек одређен, рекао је председник Републике Српске Милорад Додик у интервјуу за ТАСС на маргинама Петербуршког међународног економског форума (СПИЕФ).

07. 06. 2024. у 07:51

НЕКАД БИЛИ БЛИСКИ, ПРЕКИНУЛИ КОНТАКТ: Зашто Ноле и Ана више не причају?

НЕКАД БИЛИ БЛИСКИ, ПРЕКИНУЛИ КОНТАКТ: Зашто Ноле и Ана више не причају?

ОДНОС Ане Ивановић и Новака Ђоковића дуго је тема спекулација и нагађања, а како и не би када се знају још од малих ногу и када је свима добро позато да су некада били изузетно блиски.

06. 06. 2024. у 15:23

Коментари (0)

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ?! Познати српски доктор за Новости открива када ће Новак Ђоковић на тренинг!