АТРАКТИВНО ИЗГЛЕДА, А ТЕК ШТО ЈЕ УКУСАН: Мраморни колач

Бојана Јовановић

04. 05. 2025. у 12:00

Уз јутарњу кафу или топло млеко за вечеру, овај колач је прави избор за вас. Не брините, није тврд као мрамор, само тако изгледа, а мек је као душа.

АТРАКТИВНО ИЗГЛЕДА, А ТЕК ШТО ЈЕ УКУСАН: Мраморни колач

Фото Shutterstock

Потребно је:

- 300 г брашна

- 125 мл млека

- 100 г црне чоколаде

- 12 г прашка за пециво

- кашичица течне ароме ваниле

- 200 г шећера

- 200 г маслаца + плус 20 г за подмазивање

Одвојите жуманца од беланаца. Помешајте прашак за пециво са брашном. Умутите маслац са шећером, па помало додавајте топло млеко. Уз непрестано мешање у ту смесу додајте једно по једно жуманце, у размацима око једног минута. Не прекидајте са мешањем па додајте брашно са прашком за пециво. Умутите беланца у чврст шне. Раздвојте тесто напола, у две посуде. У једну сипајте течну арому ваниле и добро све ручно измешајте. У другу половину теста додајте истопљену чоколаду, па га такође ручно измешајте. Затим у тесто од ваниле ручно умешајте трећину шнеа од беланаца, а остатак у чоколадно тесто. Подмажите калуп са 20 г маслаца и поспите га са мало брашна, па га напуните тако да тесто од ваниле буде у средини колача. Пеците у рерни, претходно загрејаној на 180 степени, око 75 минута. Проверите, за сваки случај, брзим убодом оштрог ножа да ли је колач печен.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије

ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.

30. 04. 2025. у 16:55

Коментари (0)

НЕ ЖЕЛЕ ИХ У ФЕНЕРУ: Тадић и Џеко примили лоше вести, Мурињо их прецртао са списка